Radiohead

Radiohead is een groep geboren rond 1987 in Oxford (Engeland) de vergadering van vier muzikanten, Thom Yorke (zang), Colin Greenwood (bas), Ed O'Brien (gitaar) en Phil Selway (drums) onder de naam "On Een vrijdag. " De groep wordt snel een goede reputatie in de regio is ondertekend door een grote platenmaatschappij tot 1992. Op dat moment de groep verliet en zich aansloot bij Jonny Greenwood (gitaar) en wijzigde haar naam aan te nemen Radiohead. De groep de eerste single "Creep" is een vak over de hele wereld en geeft de groep haar uitgebrachte album "Pablo Honey 'in 1993. Radiohead-merk op het Engels popmuziek jaren'90 met albums rijke bevindingen aan de uitstekende en onmisbare "OK Computer" in 1997. Dit album markeert een keerpunt in de ontwikkeling van Radiohead, die na een lange wereldreis, zal een pauze van twee jaar uit de buurt van media-druk.
Deze lange periode van rust wordt gebruikt om te componeren vele titels die zal het vinden van hun zitplaatsen op de twee albums' Kid A 'en' Amnesiac ', kwam slechts negen maanden interval. De muziek groep op deze twee albums heeft een nieuwe wending uit de buurt van pop tot klassiek zijn meer experimentele en elektronische en dompelt de luisteraar in een mysterieus universum. In 2007, Radiohead vrijgegeven zijn zevende studio album "In Rainbow", altijd als inspiratie en innovatie te bevorderen en de opening van een nieuwe poort op zowel een nieuwe horizon. Met dit nieuwe album, Radiohead, bewijst nogmaals dat dit een van de toonaangevende bands van het Engels pop.

Radiohead Biographie auf Deutsch - Radiohead Biography in English - Radiohead Biografía en español - Radiohead Biografia in italiano - Radiohead Biographie en Français - Radiohead Greek Biography - Radiohead Biografie in het Nederlands - Radiohead Biografia em Português - Radiohead Biografia w jezyku polskim - Radiohead Biography in Russian