Eddie Murphy

Eddie Murphy, wiens echte naam Edward Regan Murphy werd geboren op 3 april 1961 in New York (Verenigde Staten). Het is heel goed in het imiteren en comedy uit zijn kindertijd en gaf haar eerste optreden in het openbaar op de leeftijd van 15 jaar in zijn school. Hij perfectioneerde de eerste show en geeft het in verschillende huizen jonge New York tot de dag waarop hij werd opgemerkt door een manager. Op 19, hij heeft deelgenomen aan een televisie-en verleidt het publiek met zijn imitaties en interpretaties. In 1982 werd hij aangenomen voor zijn eerste film rol in "48 Hours" en gaat successen met "De Beverly Hills Cop", "Een stoel voor Twee ', enzovoort. In 1983 trouwt hij met Nicole Mitchell, die hem vijf kinderen.
Eddie doorgekruiste de 80 jaar door een van de populairste van het land en ontving vele prijzen voor zijn verschillende rollen. Het begin van de jaren'90 is een moeilijke periode voor Eddie enchaine die de slechte films. Gelukkig is in 1996 zijn rol in "Professor Foldingue" handen op het pad naar succes. Het is gevonden in 1998 in "Doctor Doolittle" waarin hij een echte prestaties in het interpreteren van de verschillende rollen in september. Het loopt met Robert De Niro in 2001 "Showtime" en is de ster van "The Haunted Manor Ghosts en 999 in 2003. Sinds 2001, Eddie Murphy leent haar stem aan een ezel (Donkey) in de cartoons van de Shrek-serie. Maar dit belet niet dat zij uit voortgezette om in 2007, is het een geweldige extra terrestrische in "Call Me Dave", en in 2010 hervatte hij de rol van Axel Foley in "Beverly Hills Cop 4".

Eddie Murphy Biographie auf Deutsch - Eddie Murphy Biography in English - Eddie Murphy Biografía en español - Eddie Murphy Biografia in italiano - Eddie Murphy Biographie en Français - Eddie Murphy Greek Biography - Eddie Murphy Biografie in het Nederlands - Eddie Murphy Biografia em Português - Eddie Murphy Biografia w jezyku polskim - Eddie Murphy Biography in Russian