Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren op 27 januari 1756 in Salzburg. Het blijkt ontzettend geschenken voor muziek sinds de leeftijd van drie jaar en schreef zijn eerste composities op de leeftijd van zes jaar. Daarom is het bestaan ervan wordt bewoond door talrijke reizen door heel Europa en ooit gewijd aan de compositie. Op 11-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste opera (Apollo et Hyacinthus). Van 1769 tot 1773, Mozart's reizen regelmatig naar Italië om te studeren opera, muzikale vorm waarin hij uitblinkt, "De Bruiloft van Figaro", "Don Giovanni" of "De Toverfluit" zijn enkele voorbeelden van de meest bekende . In 1781 richtte hij in Wenen en trouwde met Constanze Weber in het volgende jaar. Samen hebben zij zes kinderen, slechts twee van die wonen buiten de vroege kinderjaren. In 1784, Mozart onder de vrijmetselaars, en snel klom de gelederen tot een meester in april 1785. Hij schreef vele werken voor zijn broer Masons, met inbegrip van de "Maurerische Trauermusik" (Masonic Funeral Music).
Gedurende de laatste jaren van zijn leven, Mozart werd ziek, en chronisch in de schulden, ondanks de vele successen, zeer goed betaald, want het duurt veel trein van het leven. Hij componeert een partij: sonates, concerto's, symfonieën, opera's, bijna net zo meesterwerken. In 1790 de nieuwe keizer Leopold II die graag noch het Frans noch metselaars Mozart, dit is een schande. Mozart overleed in Wenen het volgende jaar, op 5 december 1791, in een bijna volledige onverschilligheid. Een paar decennia na zijn dood een chronologische catalogus bijna allesomvattende inventaris zijn composities (meer dan 600 werken) geeft een idee van de hoeveelheid werk die door deze uitstaand componist.

Mozart Biographie auf Deutsch - Mozart Biography in English - Mozart Biografía en español - Mozart Biografia in italiano - Mozart Biographie en Français - Mozart Greek Biography - Mozart Biografie in het Nederlands - Mozart Biografia em Português - Mozart Biografia w jezyku polskim - Mozart Biography in Russian