Morrissey

Morrissey, Steven zijn eerste naam, werd geboren op 22 mei 1959 in Davyhulme (Engeland). Tiener ontwikkelde hij een passie voor muziek en speelde met verschillende groepen. Zijn ontmoeting met gitarist Johnny Marr in de vroege jaren 80 de klik die wordt verwacht. Het duo vormde de groep "de smid" zal in vijf jaar en vier rock-groep de belangrijkste van het decennium. In de groep split in 1987, Morrissey begon solo en vrijgegeven het volgende jaar zijn eerste album 'Viva Hate'. Hij gaat vier albums in twee jaar, daarna "Vauxhall en ik" in 1994, een gebrek aan inspiratie voor het volgende album ( "Southpaw Grammatica 'in 1995," slecht "in 1996 en" Mijn Inbraak Early Years' in 1998) de weg bent voor enige tijd uit de voorkant van het podium.
Het jaar 2004 en de wedergeboorte Morrissey die tekenen voor het uitstekende "You Are The Quarry" caustisch en compromisloos verlangen. Zet op de weg naar succes, Morrissey in 2006 zijn achtste solo-album 'leider van het tormentors "die bewijst dat de auteur nog een goede dosis cynisme aan de onderkant van de stem en gevoeligheid aan de onderkant van de ogen. In 2009 Morrissey terugkeert na een lange world tour met het album "Jaren van weigering" een rock album meer dan de vorige, maar zeker bekrast door de hand van de kapitein, een goede Morrissey.

Morrissey Biographie auf Deutsch - Morrissey Biography in English - Morrissey Biografía en español - Morrissey Biografia in italiano - Morrissey Biographie en Français - Morrissey Greek Biography - Morrissey Biografie in het Nederlands - Morrissey Biografia em Português - Morrissey Biografia w jezyku polskim - Morrissey Biography in Russian