Alanis Morissette

Alanis Morissette werd geboren op 1 juni 1974 in Ottawa (Canada). Ze begon pianolessen op 6 jaar en daarna het ballet en jazz op de leeftijd van 7 jaar. Vroeg ze schreef haar eerste liedje op de leeftijd van 9 jaar. Ze haar eerste album: 'Fate Stay With Me "op de leeftijd van 10 jaar en het zal beslist een carrière in de song. Op 14, maakte ze haar label en in 1991 zijn eerste album, "Alanis", een mix van pop / dance. Dit album wordt een enorm succes in Canada en werd platina. Na dit succes bracht ze een tweede album in 1992 "Nu is de tijd." De schijf niet zou verkopen en Alanis is het doel van de slechte grappen. Ze besluit te vluchten van de Canadese muziekindustrie en verhuisde naar Los Angeles waar ze getekend met Maverick (hetzelfde label als Madonna). Wereldwijde erkenning komt met "Jagged Little Pill" in 1995, een album schreef ze, en die volledig verkocht meer dan 26 miljoen exemplaren. Na een eindeloze tocht Alanis echt bewust van de gekte rond hem, ze besluit om een pauze te nemen.
In 1998 is ze vrijgelaten het album "Vermeende Voormalig verzotheid Junkie" en vervolgens geprobeerd om een film met Kevin Smith film "Dogma".
In 1999, na een passage gemerkt MTV Unplugged, vrijgegeven akoestisch album en het was niet tot 2002 Alanis in ruil voor zijn vierde studio album "Onder Rug Swept."
Alanis ging in de studio in het late voorjaar 2003 met het doel om spontaniteit in zijn schrijven voor zijn vijfde album "So Called Chaos", uitgegeven in mei 2004. Het zal dan moeten worden patiënt bij het vinden van de prachtige, omdat het besluit om te pauzeren in zijn muzikale carrière te wijden zich aan het theater ( "De ontheven in 2006) en interpreteren rollen in tv-series (" Nip / Tuck " seizoen vier). In 2008 werd een nieuwe Alanis Morissette die terug met het album "Flavors van Entanglement" subtiele alchemie van pop, rock met een vleugje electronica op de altijd onnavolgbare stem van Alanis.

Alanis Morissette Biographie auf Deutsch - Alanis Morissette Biography in English - Alanis Morissette Biografía en español - Alanis Morissette Biografia in italiano - Alanis Morissette Biographie en Français - Alanis Morissette Greek Biography - Alanis Morissette Biografie in het Nederlands - Alanis Morissette Biografia em Português - Alanis Morissette Biografia w jezyku polskim - Alanis Morissette Biography in Russian