Teri Moïse

Teri Moïse werd geboren op 25 maart 1970 in Los Angeles in de Verenigde Staten. Van Haïtiaanse afkomst, groeide ze op in de arme wijk van South Central. Spreken Engels op school en Frans thuis, het meisje is gelukkig te zijn tweetalig. Teri is een ernstige en briljante student, besloot ze na school naar studie economie aan de Universiteit van Berkeley. Top 90, ze lieten de Verenigde Staten en kwam in Europa, met name Parijs, waar ze studeert literatuur aan de Sorbonne in parallel aan zijn baan als au pair. Maar het mooie Teri plots voelt aangetrokken door de muziek en duidelijk de elektrische gitaar dat zijn vader bood hem een paar jaar geleden en cursussen in het lezen van muziek. Ze keerde terug naar Californië te Los Angeles Musicus Instituut. Zodra zijn studies voltooid zijn, ze terug naar Parijs en vestigde zich daar permanent.
Ze begon te schrijven en werd een koorzanger. Aan de basis auteur, wordt het eigen tolk van de teksten. Eind 1995 heeft ze in de studio om zijn eerste album. Een paar maanden later is de single "de poëzie van Michelle" wordt gehoord over de radiofrequenties in Frankrijk. Teri steeds bekende en verschijnt op alle tv-platforms. De schoonheid van zijn stijl werd ook bekroond met de Prix Vincent Scotto in 1997. In 2000 bracht ze een nieuw album, geeft een aantal concerten in het Olympia en delen in de wereld voor verschillende festivals. Sindsdien Teri Moïse heeft verplaatst weg van de muziek en niet breekt nieuw album.Het zal niet gebeuren, omdat ze zelfmoord pleegde in Madrid mei 2013 op 43-jarige leeftijd.

Teri Moise Biographie auf Deutsch - Teri Moise Biography in English - Teri Moise Biografía en español - Teri Moise Biografia in italiano - Teri Moise Biographie en Français - Teri Moise Greek Biography - Teri Moise Biografie in het Nederlands - Teri Moise Biografia em Português - Teri Moise Biografia w jezyku polskim - Teri Moise Biography in Russian