Moby

Moby, wiens echte naam Richard Melville Hall werd geboren op 11 september 1965 in Harlem, een wijk van New York (Verenigde Staten). Hij is de grote grand neef van de auteur Herman Melville's beroemde roman 'Moby Dick' van waar de oorsprong van zijn bijnaam. Hij speelt gitaar zeer vroeg en volgde de punk-beweging in de late 80 alvorens de elektronische muziek en vooral House Music. Het is het begin van zijn glorie aan het lied "Go" remix van het thema van een tv-serie, en in de volgende drie albums. Het publiek volgt en nachtclubs weerklinken echo's van zijn muziek. In 1996, Moby pogingen een terugkeer naar de basis in te trekken een punk rock album dat publiek en critici boude. Moby is terug uit de muziek-en, met uitzondering van een compilatie, maar laat geen album voor drie jaar.
In 1999 werd het album eindelijk terugkomt: "Play", oude blues thema's die actueel, verkoop exploderende met de release van de single "Natural Blues" en de beloningen komen uit de hele wereld. Moby herhaalde de prestatie van de verovering van de wereld met zijn muziek in 2002 met het album "18" en de hits als "We Are Made Of Stars". In 2004, Moby spelen met een meer gerichte muziek en techno dansvloer met de "Voodoo Child" en het album "Baby Monkey". De grote comeback in de bakken voor Moby onder zijn bijnaam in 2005 met het album "Hotel" voor de twee tegengestelde stijlen die noemt zichzelf Moby Disc "Songs" en "hard" sfeer ". In 2008, met het opus "Last Night" Moby neemt de ingrediënten die het succes ervan en belooft uren van geluk in perspectief.

Moby Biographie auf Deutsch - Moby Biography in English - Moby Biografía en español - Moby Biografia in italiano - Moby Biographie en Français - Moby Greek Biography - Moby Biografie in het Nederlands - Moby Biografia em Português - Moby Biografia w jezyku polskim - Moby Biography in Russian