Paul McCartney

Paul McCartney werd geboren op 18 juni 1942 in Liverpool, Engeland, waar hij een ijverig kind, cradled door de muziek op het ritme van pianolessen nam hij met zijn broer en concerten gegeven door zijn vader met een groep van jazz. Zijn wens om gitaar spelen toen hij neemt het Lonnie Donnegan zien in concert in Liverpool, zijn vader bood hem zijn eerste gitaar. Op 6 juli 1957, Paul's vriend, Ivan Vaughan, die hij voornemens is te gaan bekijken het spektakel van de steenhouwers. Paul eens, maar het was niet zo veel te zien van de groep spelen, maar omdat Ivan hem verteld had dat het zou een goede plek om te voldoen aan meisjes. Het verhaal niet zeggen als Paul ontmoet een meisje, maar leende hij een gitaar en de steenbrekers de indruk van alle akkoorden en songteksten van "Twenty Flight Rock". Een paar dagen later, Pete Shotten vertelde Paul dat de andere leden van de groep die wilde zich bij hem voegen. Het was de groep die zou de Beatles.
Oorspronkelijke gitarist, Paul begon te spelen bas voor de Beatles op de dag waarop hun bassist, Stu SUTCLIFFE verliet de groep in 1961. Absoluut de beste muzikant van de vier Beatles, hij was ook een uitstekend componist. Gedurende de gehele groep carrière heeft hij in wezen gedeelde schriftelijk stukken met Lennon, wie was de dichter van de groep. Met twintig albums, compilaties, films, tientallen miljoenen albums wereldwijd verkocht, de Beatles werd een mythe.
Paul trouwde met Linda Eastman in 1969, is met het vormen van de band The Wings in 1970, wie weet veel succes tot in de vroege jaren'80. Daarna, Paul richtte zich op zijn solocarrière.
Het meest gespeeld en de meeste in de wereld en een compositie van Paul: "Gisteren", deze titel maakte hem een van de grootste fortuinen in Engeland. Hij verbleef 90 jaar met een onthutsend gemak, surfen stijlen, maar altijd blijft gelijk aan zichzelf.
Op 17 april 1998, getrouwd met Linda Paul bijna 30 jaar, overleden op 56-jarige leeftijd, het verslaan van Paul keert terug in 1999 met Run Devil Run, en vervolgens, in 2001, Driving Rain. Op 11 juni 2002, trouwde hij met de voormalige model Heather Mills (ze gescheiden in mei 2006). Paul is terug in de studio in 2005 voor het leveren van een van zijn beste album sinds de scheiding van de Beatles: "Chaos And Creation In The Backyard". In 2007 Paul McCartney vrijgegeven twee album, een rots "Memory Almost Full" en andere klassieke "Ecce Cor Meum".

Paul McCartney Biographie auf Deutsch - Paul McCartney Biography in English - Paul McCartney Biografía en español - Paul McCartney Biografia in italiano - Paul McCartney Biographie en Français - Paul McCartney Greek Biography - Paul McCartney Biografie in het Nederlands - Paul McCartney Biografia em Português - Paul McCartney Biografia w jezyku polskim - Paul McCartney Biography in Russian