Annie Lennox

Annie Lennox werd geboren op 25 december 1954 in Schotland. Vroegrijp kind, ze is studeren in een school voor hoogbegaafde kinderen. Aangetrokken door de muziek, zij in dienst bij de Royal Academy of Music in Londen waar ze zullen leren de fluit. Nog het lied zal verplaatsen naar de late jaren zeventig, steeds zanger van "The Tourist". Zijn ontmoeting met Dave Stewart op de drempel van de jaren tachtig zal een nieuwe impuls geven aan zijn carrière. Samen vormen ze de Eurythmics. De tekst en de muziek, zij zal een van de belangrijkste bijdragen van de pijpen van de jaren tachtig ( "Sweet Dreams", "Here Comes The Rain Again", "Er moet een engel", enz..).
In 1991 werd het duo gesplitst en Annie Lennox begon een solocarrière verlaten van het volgende jaar het album "Diva". Het publiek voegt onmiddellijk, dankzij de single "Waarom", weet een goed succes. Zelfs succes drie jaar later met het album "Medusa". In 1999 werd de hervorming, de tijd van een album ( "Vrede"), het duo Eurythmics. In 2004 schreef ze de titel van "Into The West" van het derde hoofdstuk van de trilogie van "Lord Of The Rings" en krijgt de Oscar voor Beste Song voor deze samenstelling. Kunstenaar zeldzame Annie Lennox vrijgegeven haar albums op een gemiddelde van een om de vier jaar. De laatste "Songs of Mass Destruction" uitgebracht in 2007 bevat enkele zeldzame pareltjes als "Dark Road" of "Sing". Annie Lennox is nog steeds een diva van pop-muziek.

Annie Lennox Biographie auf Deutsch - Annie Lennox Biography in English - Annie Lennox Biografía en español - Annie Lennox Biografia in italiano - Annie Lennox Biographie en Français - Annie Lennox Greek Biography - Annie Lennox Biografie in het Nederlands - Annie Lennox Biografia em Português - Annie Lennox Biografia w jezyku polskim - Annie Lennox Biography in Russian