John Lennon

John Lennon werd geboren op 9 oktober 1940 in Liverpool. Zijn vader was een soldaat bij de marine zat en zijn moeder kort na de echtscheiding zijn demobilisatie in 1945. John opgroeide bij zijn oom en tante, terwijl haar moeder zou zelden ziet. Het is die ze leerde hem en geef hem de drang om te spelen banjo en ukulele. Als John wordt afgespeeld in een aantal kleine partijen parochie, de rock en idolen, dat zijn hemelvaart Elvis Presley of Chuck Berry die aantrekken en John stijgt in 1957 zijn eigen rock band The Quarrymen. In datzelfde jaar John maakte de kennismaking van Paul McCartney en het duo die zullen toetreden, George Harrison en Ringo Star zal vormen de grootste groep aller tijden: The Beatles. John speelt samen met Paul in plaats van de leidende groep en is samengesteld in gelijke delen van de effecten groep. Geboren in 1963, zijn verbond met Cynthia Powell, zijn zoon Julian.
Concert albums, de Beatles het hof zijn door de wereld en het succes ervan gaat naar laatste, maar de vier jonge mannen zijn minder artistiek akkoord en de vergadering van John met Yoko Ono in de late 60 borden het einde van de groep. In 1970 werd de officiële aankondiging wordt gedaan, en de leden eindelijk kan concentreren op hun solo-carrière. John heeft al drie albums uitgebracht in 1968 en 1969 werkt en registreert de titel van het album werd een buis onvermijdelijke "Imagine" in 1971. Daarna is het zelden meer omdat het veel tijd besteedt aan zijn vrouw en zijn tweede zoon, Sean, geboren in 1975. Maar iedere nieuwe album van John bezit zeldzame parels. John Lennon werd vermoord in New York op 8 december 1980. Zijn dood komt een einde aan het gerucht over de terugkeer van de Beatles en miljoenen fans verweesd.

John Lennon Biographie auf Deutsch - John Lennon Biography in English - John Lennon Biografía en español - John Lennon Biografia in italiano - John Lennon Biographie en Français - John Lennon Greek Biography - John Lennon Biografie in het Nederlands - John Lennon Biografia em Português - John Lennon Biografia w jezyku polskim - John Lennon Biography in Russian