Bernard Lavilliers

Bernard Lavilliers, wiens echte naam Ouillon Bernard, werd geboren op 7 oktober 1946 in Saint Etienne een werknemer vader en een moeder onderwijzeres. Kind fragiel en ziek wordt, zijn familie verhuisde naar de campagne voor zijn welzijn, alvorens terug te keren naar de stad aan Bernard tussen college waar hij niet is een ijverige student. Als tiener heeft hij beoefend boksen, volgende studies draaier metalen en is op zoek naar een zangeres. Het was rond deze tijd dat het deelneemt aan zijn eerste shows.
In 1965, moe van zijn status als werknemer, de emigreerde hij naar Brazilië en verliefd wordt op de tropische ritmes dit merk zijn muziek daarna. Terug in Frankrijk, wordt geoordeeld opstandig en bracht een jaar in het fort van Metz. Bij het verlaten, verhuisde hij naar Parijs en uitgevoerd in cabarets. In 1968 heeft hij zijn eerste album en zingt in fabrieken bezet. In 1972 en 1975 nog twee andere albums die ontmoeting een bescheiden succes, maar in 1976, haar vlaggenschip status wordt aangelegd wanneer de uiteindelijk vrijgelaten album "The Barbarian". Bernard menigte van de Olympia en een grote Franse tour trekt massale menigte. Zijn beeld van een avonturier en rebel verleidt het publiek dat vraagt. Tussen albums en tours, Bernard Lavilliers heeft zich gedurende enkele jaren haar Santiage over de hele wereld om verslag uit te brengen zodra er nieuwe verrassingen. Na de "Roadmap" in 2004 werd met de "Saturday Night In Beiroet in 2008 tot vaststelling van de holle woorden van onze oren die nooit moe van het luisteren.

Bernard Lavilliers Biographie auf Deutsch - Bernard Lavilliers Biography in English - Bernard Lavilliers Biografía en español - Bernard Lavilliers Biografia in italiano - Bernard Lavilliers Biographie en Français - Bernard Lavilliers Greek Biography - Bernard Lavilliers Biografie in het Nederlands - Bernard Lavilliers Biografia em Português - Bernard Lavilliers Biografia w jezyku polskim - Bernard Lavilliers Biography in Russian