Catherine Lara

Catherine Lara, wiens echte naam Catherine Bodet, werd geboren op 29 mei 1945 in Poissy (Frankrijk). Ze begonnen met het leren van de viool op de leeftijd van vijf jaar en ontdekte een echte passie voor dit instrument. Een afgestudeerde van het conservatorium van Versailles in 1958, ze zette haar studies aan het Conservatoire National de Paris, waar ze werd uitgebracht in 1966 met de eerste prijs voor kamermuziek. Net afgestudeerd, ze gevormd zijn eerste orkest aan kamermuziek, Les Musiciens de Paris. In de vroege jaren zeventig, het geeft een nieuwe wending aan zijn loopbaan door het creëren van het Kwartet Lara begeleidende zangeressen zoals Nougaro, Françoise Hardy en Nana Mouskouri. Kennismaken met deze artiesten wil hem om zijn eigen composities en in 1972, Catherine Lara, bracht zijn eerste album uit: "Ad Libitum".
Tijdens de jaren zeventig, zal zeggen dat zijn stijl meer en meer rock te bereiken in 1979 met het album "Coup D'Feel" van het album "Diamonds Van rocker. Catherine Lara een zanger incontournable het begin van de jaren tachtig en is beloond met een Victoire de la Musique in de categorie Beste Actrice in 1986 voor het album "Night Magic". Na het vrijgeven van acht albums in de jaren tachtig, Catherine Lara is zeldzamer in de toekomst. Dit betekent echter niet verlaten de scène omdat het participeert actief in verenigingen "Les Restos Du Heart", "Sidaction" en "Sol En Si. Deze laatste twee organisaties in staat hem te vorderen zijn homoseksualiteit. Elk nieuw album van Catherine Lara vergadert met hits zoals "Aral" in 2000 of meer recentelijk "Pass Me The Sky", waarin zij is nog steeds een belangrijke plaats op de viool.

Catherine Lara Biographie auf Deutsch - Catherine Lara Biography in English - Catherine Lara Biografía en español - Catherine Lara Biografia in italiano - Catherine Lara Biographie en Français - Catherine Lara Greek Biography - Catherine Lara Biografie in het Nederlands - Catherine Lara Biografia em Português - Catherine Lara Biografia w jezyku polskim - Catherine Lara Biography in Russian