Jessica Lange

Phyllis Jessica Lange werd geboren op 20 april 1949 in Cloquet, Minnesota. Ze studeerde kunst aan de universiteit van Minnesota en mime in Parijs. Terug in de Verenigde Staten maakte ze haar eerste stappen in de modellering met het Wilhelmina agentschap voordat u naar het beroep als actrice. In 1976, gespot door de producent Dino De Laurentiis speelt zijn eerste rol in de verfilming van John Guillermin King Kong. Na ontvangst van meerdere slechte reviews over deze film, Jessica nam terug en is terug voor de camera's drie jaar later in "Angel of Death". Maar naast Jack Nicholson in "The Postman Always Rings Twice" is het echt zo beroemd is geworden. In 1983 werd zijn talent werd herkend door Oscar nominaties voor twee films: "prostituee" en "Frances".
In de loop der jaren, Lange is genomineerd voor een Oscar voor drie films, maar het won de prestigieuze gouden beeldje in 1995 voor zijn rol als emotioneel instabiel vrouw in de "Blue Sky"
Tijdens zijn filmcarrière, Lange nam verschillende onderbrekingen van de zorg voor haar kinderen spelen in en toneelstukken.
Jessica Lange zei dat zelf: "Ik ben niet het soort films die de studio's een rijk leven leiden ver van de wereld van de glitter op een ranch in Minnesota. Zijn meest recente films zijn voorzien van alle belangrijke successen, zoals "Big Fish" in 2003, "Broken Flowers" en "Come Knocking niet" (met zijn partner in het leven Sam Shepard) in 2005. Na een pauze van drie jaar, Jessica Lange terug in 2008 in de road movie "Bonneville" en wordt op het bekijken van een film over Jacqueline Kennedy.

Jessica Lange Biographie auf Deutsch - Jessica Lange Biography in English - Jessica Lange Biografía en español - Jessica Lange Biografia in italiano - Jessica Lange Biographie en Français - Jessica Lange Greek Biography - Jessica Lange Biografie in het Nederlands - Jessica Lange Biografia em Português - Jessica Lange Biografia w jezyku polskim - Jessica Lange Biography in Russian