Diane Lane

Diane Lane werd geboren op 22 januari 1965 in New York. Ze is de dochter van drama coach Burt Lane en Colleen Farrington (Playboy's Miss oktober 1957). Gesteund door haar vader, ze stijgt vanaf de leeftijd van 6 jaar op het podium met de experimentele troep in New York "Cafe La Mama" die bij een Europese tour.
In 1978 ontmoette ze succes met het toneelstuk "Runaway" op Broadway triomf en het volgende jaar in zijn eerste film "A Little Romance", waar tegenover Laurence Olivier, kan het opleggen van haar frisheid en spontaniteit en verovert het hart publiek en critici.
Hij verloor enige tijd in kleine producties, voordat vergadering Francis Ford Coppola, die zijn mentor. Hij speelde in twee van zijn films in 1983: Outsiders en Rusty James, waar ze voldoet aan toekomstige Hollywood Sterren (Tom Cruise, Matt Dillon, Nicolas Cage ...).
Het draait weer onder leiding van Coppola in "Cotton Club" in 1984, en verschijnt in hetzelfde jaar in "Streets of Fire" door Walter Hill, wie weet een groot succes.
Ze heeft een pauze in zijn carrière drie jaar, die geeft hem de gelegenheid elkaar te ontmoeten Christopher Lambert, die haar man in 1988. Ze lopen samen in Love Dream in 1987 en Face to Face in 1992 en deel te nemen aan de super productie Chaplin hetzelfde jaar. In 1993 geboren dochter, Eleonore, en in 1994 werd haar echtscheiding Christophe Lambert. Coppola regisseert in 1996 weer in de "Jack". Vervolgens speelde ze met zo belangrijk als acteurs Sylvester Stallone ( "Judge Dredd"), Wesley Snipes ( "Moord in het Witte Huis") of George Clooney ( "In volle storm"). In 2002 werd ze gedeeld de affiche van "ongelovigen" met Richard Gere en is genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice voor haar vertolking. In 2004 trouwde ze met acteur Josh Brolin en draait in "Under The Tuscan Sun". Na twee jaar rustiger, Diane Lane terug in 2008 met "Jumper" en "Intrac" en twee projecten voor 2009/10.

Diane Lane Biographie auf Deutsch - Diane Lane Biography in English - Diane Lane Biografía en español - Diane Lane Biografia in italiano - Diane Lane Biographie en Français - Diane Lane Greek Biography - Diane Lane Biografie in het Nederlands - Diane Lane Biografia em Português - Diane Lane Biografia w jezyku polskim - Diane Lane Biography in Russian