Mark Knopfler

Mark Knopfler werd geboren op 12 augustus 1949 in Glasgow (Schotland) van de Hongaarse immigrant ouders die vluchtten voor de nazi's tijdens de oorlog. Hij begon met gitaarspelen zeer jonge leeftijd met zijn broer David en componeerde een paar titels. Na verschillende muzikale ervaringen, de twee broers zeggen het bedrag Staiti ( "zonder een kring" in het Frans) in 1977 en voldoet aan succes met de titel "Sultans Of Swing".
In het midden punk, de groep bereikt is om het spel met chiseled melodieën en arrangementen perfect. De groep blijft albums en Mark wordt de onbetwiste leider van de groep als zijn broer, David, links Dire Straits in 1982. Mark wanneer zij weer een beetje en aarzelt niet om de groep voor de registratie van de soundtrack van een film (Local Hero) of de productie van andere grote omvang rock als Bob Dylan. In 1992 heeft het avontuur van de groep Dire Straits stopt maar het was pas in 1996 dat Mark zijn eerste solo album "Golden Heart", een album intiemer dan die van Dire Straits. Daarna wordt hij vrijgelaten twee albums ( "Zeilen naar Philadelphia in 2000 en" The Ragpieker's Dream "in 2002) en speelt af en toe met The Notting Hillbillies, groep invloeden Rockabilly land stichtte hij met zangeres Brendan Croker De zanger en gitarist Steve Phillips toetsenbord Guy Fletcher. Ook in de hitte van het moment, Mark Knopfler in haar arsenaal van muzikant, zanger, componist en producer van de soundtrack of solo albums is nog niet afgelopen verrassing, als bewijs van zijn opus geregistreerd duetten met Emmylou Harris' All The Roadrunning "uitgebracht in begin 2006 en zijn laatste album 'Kill To Get Crimson" in 2007.

Mark Knopfler Biographie auf Deutsch - Mark Knopfler Biography in English - Mark Knopfler Biografía en español - Mark Knopfler Biografia in italiano - Mark Knopfler Biographie en Français - Mark Knopfler Greek Biography - Mark Knopfler Biografie in het Nederlands - Mark Knopfler Biografia em Português - Mark Knopfler Biografia w jezyku polskim - Mark Knopfler Biography in Russian