Grace Kelly

Grace Patricia Kelly werd geboren op 12 november 1929 in Philadelphia, Pennsylvania in een familie van Ierse afkomst. Het is een lief en gevoelig kind die enthousiast vertelt over lezen, poëzie en kunst. In 1947, Grace op de American Academy of Dramatic Arts in New York en klom voor het eerst op het podium twee jaar later op Broadway. Dit is het echte begin van zijn loopbaan dat leidt natuurlijk tot de film, waarvoor ze zullen spelen elf films met de grootste spelers in Hollywood.
Zijn carrière eindigt op 16 april 1956, na haar huwelijk met prins Rainier III van Monaco dat hij had ontmoet een paar maanden eerder, op de verfilming van "The Main tops."
Grace van Monaco heeft 3 kinderen met de prins, Caroline, 23 januari 1957 Albert 14 maart 1958, en Stephanie, 1 februari 1965. Gedurende zijn gehele leven prinses, genieten van de goede oorzaak van haar macht, Grace ondersteunt en ideeën aan de talloze charitatieve evenementen (voorzitter van de Monegaskische Rode Kruis, het scheppen van een dorp voor weeskinderen, enzovoort. ) Of cultuur (Circusfestival van Monte Carlo, literaire prijs, enz.) .. Zesentwintig jaar van geluk met Rainier van Monaco en eindigend met een tragedie in de loop van een weg. Ernstig gewond op 13 septembre1982, Grace Kelly stierf de volgende dag als gevolg van zijn verwondingen en laat een enorm vacuüm achter de rug. Ze is begraven in de kathedraal van Monaco in de kapel van de soevereine prins.

Grace Kelly Biographie auf Deutsch - Grace Kelly Biography in English - Grace Kelly Biografía en español - Grace Kelly Biografia in italiano - Grace Kelly Biographie en Français - Grace Kelly Greek Biography - Grace Kelly Biografie in het Nederlands - Grace Kelly Biografia em Português - Grace Kelly Biografia w jezyku polskim - Grace Kelly Biography in Russian