Salif Keïta

Salif Keita werd geboren op 25 augustus 1949 in Djoliba (Mali). Het is albino (zwart naar wit) en, vanaf de geboorte, het werd verworpen door zijn collega's die hem zien als iemand met kwade machten. Zijn nakomelingen in directe lijn van de stichter van de Mali Rijk in de dertiende eeuw Sundjata Keita, kan toch uitgroeien tot een wereld bevorderd. De kleine Salif hun toevlucht zochten in studies met zingen en het luisteren naar griots, de vertellers zangers die slagen de mondelinge traditie. In 1968 zijn droom om een leerkracht draait korte vanwege problemen met haar gezichtsvermogen en dus om de carrière van muzikant is hij actief. Hij verhuisde naar Bamako, waar hij zingt traditionele muziek met moderne uitgelegd in de groep "Rail Band de Bamako." In 1973 heeft hij fractie veranderd en is de "De Ambassadeurs", die loopt veel landen in Afrika. In 1978 heeft de groep hun eerste album "Mandjou" en vervolgens in 1980, na de donatie van een beschermheer, de groep te registreren twee albums in de Verenigde Staten.
In 1984, Salif gebeurt in Frankrijk, op een festival en besloot om verder te gaan om te proberen in te breken in. Gezien zijn talent, zijn stem en buitengewoon vreemd, hij snel een naam in de gemeenschap africaine de Paris. In 1987 heeft hij zijn eerste album, "Soro, behendige mix van blues en rock gezongen in Malinke en won een onmiddellijk succes in het leiden van Salif een wereld tour. Salif is sindsdien gebleven aan de top en hij geniet van zijn roem te helpen albino-kinderen door middel van een vereniging heeft gemaakt, of zangers van zijn land bij de opening van een opnamestudio in Bamako. In 2004, Salif terug te keren naar Mali met zijn vrouw en kinderen (hij is de vader 11 keer) om dichter bij haar voorouderlijke wortels, maar het niet opgeeft en blijft muziek en zingen op de Europese en Amerikaanse taferelen. Eind 2005 is hij vrijgelaten het album "M'Bemba", die opnieuw won een vorstelijk succes.

Salif Keita Biographie auf Deutsch - Salif Keita Biography in English - Salif Keita Biografía en español - Salif Keita Biografia in italiano - Salif Keita Biographie en Français - Salif Keita Greek Biography - Salif Keita Biografie in het Nederlands - Salif Keita Biografia em Português - Salif Keita Biografia w jezyku polskim - Salif Keita Biography in Russian