Manu Katché

Manu Katche werd geboren op 27 oktober 1958 in St Maur des Fosses. Hij maakte zijn eerste stappen in de kunstwereld op de leeftijd van vijf jaar beoefenen van ballet voor twee jaar alvorens de piano, de activiteiten die dichter bij haar ambities. Daarna wordt hij ingeschreven aan het Conservatoire de Musique de Paris, waar hij de spelling met een eerste prijs van percussie.
Naast zijn studie drummer Manu speelt graag met kleine groepen voor het vinden van een verbintenis tot het begeleiden Coluche over deze tochten. Merkte hij begint te maken van een naam en speelt in de studio voor artiesten zoals Jean-Jacques Goldman, of Michel Jonasz. Zijn carrière neemt een internationale vlucht toen Peter Gabriel gevraagd te spelen op het album "So" en vervolgens gevraagd om een vervolg op zijn wereld tournee. Wat volgt is een lange lijst van namen die ook wel bekend als elke andere (Dire Straits, Tears for vreest, De christenen, Paul Young, Tracy Chapman, Youssou N'Dour, Simple Minds, Joe Satriani, etc.). Manu werken waarbij en is een geweldige reputatie op het gebied van drummer. Het is ook beloond met drie Victoire de la Musique voor zijn talent en ontving tal van andere onderscheidingen. In 2005 werd Manu Katche besloten om een nieuwe impuls in zijn loopbaan door terug te keren naar zijn eerste liefde in een album gewijd aan jazz dat is een echte zeepbel van geluk: "Neighborhood". In 2007 worden nieuwe luchtbel van geluk met haar tweede album "Playground". Sinds april 2007, Manu Katche co-presenteert een maandelijks programma op de jazz-zender Arte "One Shot Niet ', de mogelijkheid voor fans om te ontdekken nieuwe muzikale ervaringen.

Manu Katché Biographie auf Deutsch - Manu Katché Biography in English - Manu Katché Biografía en español - Manu Katché Biografia in italiano - Manu Katché Biographie en Français - Manu Katché Greek Biography - Manu Katché Biografie in het Nederlands - Manu Katché Biografia em Português - Manu Katché Biografia w jezyku polskim - Manu Katché Biography in Russian