Elton John

Elton John, wiens echte naam Reginald Kenneth Dwight werd geboren op 25 maart 1947 in Pinner in Middlesex. Hij begon op jonge leeftijd piano spelen van 4 en 11 jaar ontvangt een eerste prijs op de Royal Academy of Music. Elton heeft zich ondergedompeld in de wereld van de pop in de late jaren zestig. Het is van de hand met de verschillende groepen, met inbegrip van "Bluesology." Hij bewondert, zodat de zanger van de groep, John Baldry en saxofonist Elton Dean dat vanaf het moment dat hij besloot om te bellen Elton John. In 1969 voldoet aan Elton succesvol componist Bernie Taupin. Ze werken samen, en Elton John zijn eerste solo album met de titel song de beroemde vuurtoren "Your Song".
Elton in de jaren'70 met zijn hoed en een bril extravagante en wordt een ster, surfen op het golf-pop, in de veronderstelling dat al haar eccentricities, die hij verzamelt succesvolle titels en gouden platen. Dès1976 Elton John's ster op de Hollywood Boulevard of Fame.
Zijn leven meer of minder losbandig stimuleren van roddels, een huwelijk in 1984 te proberen te verbergen, zijn homoseksualiteit, vervolgens gescheiden in 1989 nadat hij bekend dat hij homo-en biseksuele niet, zoals hij eerder had gedacht. Dit verhoor Elton leidt tot humanitaire verplichtingen. Hij maakte zijn stichting "Elton John Aids Foundation AIDS-patiënten te helpen, hij leent zijn imago en zijn songteksten voor goede doelen.
Hij componeerde de soundtrack van de film "The Lion King" van Disney. Voor zijn lied "Can You Feel the Love Tonight 'ontving hij de Academy Award voor song van het jaar en een Grammy voor de beste mannelijke zanger.
De single "Candle in the Wind", dat hij zong tijdens de begrafenis van Lady Diana heeft gemeld bijna 30 miljoen dollar aan de Stichting Diana ".
Met de muziek van Verdi's opera aangepast door Elton John, Tim Rice presenteert de Broadway musical "Aida". In datzelfde jaar te vieren met zijn dertig jaar carrière kwam een compilatie toont zijn grootste titels.
Met meer dan veertig albums geproduceerd en verkocht meer dan 150 miljoen exemplaren van over de hele wereld, Elton John was zijn naam voor eeuwig in de geschiedenis van de muziek.

Elton John Biographie auf Deutsch - Elton John Biography in English - Elton John Biografía en español - Elton John Biografia in italiano - Elton John Biographie en Français - Elton John Greek Biography - Elton John Biografie in het Nederlands - Elton John Biografia em Português - Elton John Biografia w jezyku polskim - Elton John Biography in Russian