Jeanette

Jeanette, wiens echte naam Jeanette Dimech, werd geboren op 10 oktober 1951 in Londen (Engeland) Een moeder van de Canarische Eilanden en een vader uit het voormalige Belgisch Congo. Ze besteedt een deel van zijn jeugd door in de Verenigde Staten en vervolgens van 1963, na de echtscheiding van zijn ouders, zijn moeder verhuisde naar Barcelona. Dit is waar het meisje heeft haar eerste stappen in de muziekwereld door te leren gitaar en het schrijven van zijn eerste liedjes.
In een kans ontmoeting werd ze de zanger van de Pic-Nic. De opname van de groep beslist om te zingen Jeanette solo en geregistreerd haar eerste single "Soy pania" in 1971, die zal voldoen aan een succes. Maar de onbetwiste Jeanette buis en de titel "Porque Te Vas" die hij in 1974 en zal worden gezongen over de hele wereld in 1976 toen Carlos Saura in feite de hoofdtitel van de soundtrack van zijn film "Cria Cuervos". Jeanette niet stoppen met zingen na de buis, maar juist dat deze albums waren minder succesvol. Na gehuwd is in de vroege jaren'80, ze beweegt weg van het midden van de song en slechts een terzijde in 1988 om het album "Corazon De Poeta". Ongeacht het resultaat geeft zijn carrière, zijn interpretatie van "Porque Te Vas" Jeanette absoluut essentieel dat een zanger laat een gedenkwaardige.

Jeanette Biographie auf Deutsch - Jeanette Biography in English - Jeanette Biografía en español - Jeanette Biografia in italiano - Jeanette Biographie en Français - Jeanette Greek Biography - Jeanette Biografie in het Nederlands - Jeanette Biografia em Português - Jeanette Biografia w jezyku polskim - Jeanette Biography in Russian