Jean-Paul 2

Johannes Paulus II, wiens echte naam was Jozef Karol Wojtyla werd geboren op 18 mei 1920 in Wadowice, een klein stadje ligt 50 km van Krakau. Na de middelbare school hij in 1938 ingeschreven in de Jagiellonian Universiteit van Krakau en een theater cursussen. Na de bezetting van Polen door Duitsland in 1939, de jonge Karol moesten werken op een bouwterrein van de chemische fabriek Solvay inkomsten te verwerven en om te ontsnappen aan deportatie. Vanaf 1942, het gevoel dat zijn roeping tot het priesterschap, volgt de loop van de clandestiene seminarie in Krakau is een van de initiatiefnemers van Theater Rapsodie ook illegaal. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, zette hij zijn studies aan het seminarie van Krakau Major en de faculteit der theologie van de Jagiellonian Universiteit, totdat zijn priesterlijke coördinatie op 1 november 1946. Na een verblijf in Rome, waar hij zijn studies, keerde hij terug naar Polen voor de ondersteuning van een scriptie en een leerkracht van de theologie aan het seminarie van Krakau.
Op 4 juli 1958 werd hij benoemd tot bisschop van Krakau en vervolgens op 13 januari 1964 aartsbisschop van de stad en de kardinaal op 26 juni 1967. Op 16 oktober 1978, werd hij benoemd tot slagen John Paul 1 en werd de eerste Poolse hoofd van de katholieke kerk. Groot-reiziger, Jean Paul 2 heeft 104 apostolische reizen buiten Italië en 146 pastorale bezoeken in Italië. Hij slaagde erin te verjongen van het imago van de kerk door deel te nemen in haar reizen naar bijeenkomsten met de gelovigen die op het podium voor rock sterren en vaak deelgenomen aan verschillende honderdduizend gelovigen. Jean Paul 2 laat eveneens een belangrijk document inclusief 14 encyclieken, 15 apostolische vermaningen, 11 apostolische constituties, 45 apostolische brieven en vijf pond. Verzwakt door de ziekte sinds de late jaren'90 John Paul 2 heeft nooit opgehouden te verzamelen om hem heen en de gelovigen zal ook versterking van de dialoog met andere religies Ardant verdediger van de mensenrechten, de vrijheid religieuze en sociale rechtvaardigheid hij was. Johannes Paulus II overleed op 02 april, 2005.

Jean-Paul 2 Biographie auf Deutsch - Jean-Paul 2 Biography in English - Jean-Paul 2 Biografía en español - Jean-Paul 2 Biografia in italiano - Jean-Paul 2 Biographie en Français - Jean-Paul 2 Greek Biography - Jean-Paul 2 Biografie in het Nederlands - Jean-Paul 2 Biografia em Português - Jean-Paul 2 Biografia w jezyku polskim - Jean-Paul 2 Biography in Russian