Jean-Michel Jarre

Jean-Michel Jarre werd geboren in Lyon op 24 augustus 1948. Zoon van muziek componist Maurice Jarre film, hij groeide naar een piano waar hij studeerde jazz en klassieke muziek. Na een paar ervaringen in rock bands in zijn stad, Jean-Michel wendde zich tot experimentele muziek en elektro-akoestiek in de Musical Research Group waar hij een leerling van Pierre Schaeffer. Hij heeft zijn eerste album in 1971, is een mislukking. Voor het opslaan van zijn leven heeft hij getekend wetgeving aan zangers van de Franse scene van het moment: "Les Mots Bleus" voor Christophe, "Waar zijn vrouwen" voor Patrick JUVET, enz.. Jean-Michel Jarre niet opgeeft en zijn wens voor elektronische muziek en de in 1976 uitgebrachte album "OXYGENE" die meteen klimt naar de top van de hit parades in de wereld en ook nu nog een ongeëvenaard succes in de geschiedenis van de Frans-schijf met meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht.
Sinds Jean-Michel Jarre heeft een album gemiddeld om de twee jaar, maar hij wilde stadium zijn muziek op grote vertegenwoordiging waarbij tot 3,5 miljoen kijkers. Peking naar Houston via Moskou of Parijs, Jean-Michel Jarre is de man voor een reeks van gebeurtenissen: 25e verjaardag van NASA, de 50e verjaardag van de UNESCO, het bezoek van Paus in Frankrijk, langs de 2000, en ga zo maar door. Wereldwijd erkent voor haar talent is bedekt met onderscheidingen, maar blijft bescheiden en verlegen en spendeert veel van zijn tijd bezig met nieuwe technologieën zoals blijkt uit zijn nieuwe album "Aero" technologie die gebruikmaakt van 5,1 op te slaan 'controleur, in het geluid. In 2006 Jean-Michel Jarre onderzoekt een nieuwe muzikale wereld buiten het album "The Symphonic" twintig tracks gespeeld en zorgde voor een symfonisch orkest. Het daaropvolgende jaar werd met de zeer dansbare "Teo & Tea" dat Jean Michel Jarre keert terug.

Jean-Michel Jarre Biographie auf Deutsch - Jean-Michel Jarre Biography in English - Jean-Michel Jarre Biografía en español - Jean-Michel Jarre Biografia in italiano - Jean-Michel Jarre Biographie en Français - Jean-Michel Jarre Greek Biography - Jean-Michel Jarre Biografie in het Nederlands - Jean-Michel Jarre Biografia em Português - Jean-Michel Jarre Biografia w jezyku polskim - Jean-Michel Jarre Biography in Russian