Mick Jagger

Mick Jagger werd geboren op 26 juli 1943 in Dartford, Engeland. Hij is erg jong om te Rhythm & Blues, en begon te zingen en de mondharmonica op de leeftijd van 15 jaar. Net als veel studenten, stichtte hij zijn eigen groep met enkele collega-muziekliefhebbers ook Little Boy Blue & The Blues Boys. Maar Michael en zijn vriend Keith Richards huidige lid van de Rolling Stones) zijn dus geen voorstanders van de school. Ze zijn allebei terug te keren naar hun school voor het demonstreren tegen het uniform. Vrienden sinds de kleuterklas, de twee jongens uit het oog verliezen dan bij toeval gevonden op de dock van een zender. Daarna komt het idee van een groep, en in mei 1963 uitgebrachte "Come On" de eerste 45 ronden van de Rolling Stones. Vergezeld door Brian Jones, Mick Avory en Dick Taylor, Mick.J en Keith.R geworden van de legendarische groep in de geschiedenis van de rock.
Kort na de oprichting van de groep veranderen, Charlie Watts en Bill Wyman vervangen Mick Avory en Dick Taylor. De jonge musici te maken krijgen met een enorm succes en verkopen miljoenen discs in de hele wereld. Jagger het leven is blootgesteld in de internationale tabloids, kleine rocker en zijn drugsproblemen het publiek fascineren. Maar tegenvallers zijn niet schadelijk zijn carrière, maar eerder het tegendeel, na 40 jaar met de groep, het is altijd over hem. Zelfs solo, de kleine man met meerdere succes is de god van rock, het is zelfs formeel benoemd geridderd door Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk in december 2003. In 2004 was hij co-bordje met Dave Stewart de soundtrack van de film "Alfie" en ontving een Grammy Award voor deze prestatie. Sinds 2005 Mick Jagger heeft de weg met de "Rolling Stones" voor een nieuwe wereld tour die net voor het filmen van Martin Scorcese documentaire film "Shine een Light" uitgebracht in 2008.

Mick Jagger Biographie auf Deutsch - Mick Jagger Biography in English - Mick Jagger Biografía en español - Mick Jagger Biografia in italiano - Mick Jagger Biographie en Français - Mick Jagger Greek Biography - Mick Jagger Biografie in het Nederlands - Mick Jagger Biografia em Português - Mick Jagger Biografia w jezyku polskim - Mick Jagger Biography in Russian