Janet Jackson

Janet Jackson werd geboren op 16 mei 1966 in Gary, Indiana. Jongste van een gezin van acht kinderen, ze groeide kop door de muziek van zijn broers. Ze droomt ervan om een actrice en speelde in verschillende sitcoms, maar zijn vader niet hoorde en het zal muziek maken, net als de rest van de familie. In 1982 werd ze vrijgelaten zijn eerste album dat is een commerciële mislukking. Ze herhaalde in 1984 en stuiten op een andere mislukking, maar uiteindelijk betalen koppigheid. "Control" de titel van zijn derde album lanceert zijn carrière en tenslotte stelt hem in staat om een naam in het Jackson-dynastie, die de 80. In 1989, Janet wijdt zijn nieuwe album "Janet Jackson's Rhythm Nation 1814", straatkinderen en getto's. De stukken zijn van onberispelijke dans machines; record: 14 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld. In 1993, keerde zij terug met een meer sexy, en met een nieuw album, "Janet".
In oktober 1997 heeft het album soort successen: "The Velvet Rope." Dit album is een meesterwerk waar Janet bewijst dat hij heeft verworven, een totale artistieke rijpheid.
Na een korte omweg naar de bioscoop (The Family foldingue), Janet een nieuw album in 2001, de toon gelukkiger dan haar voorgangers: "All For You" bevat ook het gewicht buis: "Niet Really Matter" door voorbeeld.
Na 3 jaar van afwezigheid Janet Jackson is terug in de bakken in 2008 met haar negende album: "Discipline".

Janet Jackson Biographie auf Deutsch - Janet Jackson Biography in English - Janet Jackson Biografía en español - Janet Jackson Biografia in italiano - Janet Jackson Biographie en Français - Janet Jackson Greek Biography - Janet Jackson Biografie in het Nederlands - Janet Jackson Biografia em Português - Janet Jackson Biografia w jezyku polskim - Janet Jackson Biography in Russian