Isabelle Huppert

Isabelle Huppert werd geboren op 16 maart 1955 in Parijs, een vader CEO van een bedrijf een kluis en een moeder hoogleraar Engels. Isabelle volgt klassieke studies en behaalde zijn Bac op 17, ze geeft een Russische licentie, dan is ingeschreven aan het Conservatorium van Dramatic Art in Parijs. In 1972 trad ze op een kleine rol in "Cesar en Rosalie" naast Romy Schneider en Yves Montand. Het is niet gemerkt in deze rol en is twee jaar later dat zijn populariteit groeide als het uiteindelijk speelt de rol van Jacqueline in "Les Valseuses" Bertrant Blier.
In 1978, Isabelle speelt onder leiding van Claude Chabrol in "Violette Nozière". Deze interpretatie leverden hem zijn eerste Best Actress, want Isabelle Huppert is een recordwoman over het onderwerp: de meest genomineerde actrice Cesar; actrice die hadden de meeste films in competitie in Cannes (twee awards interpretatie); alleen actrice Frans te hebben ontvangen een Britse Award, een Caesar, een prijs in Montreal, twee prijzen in Venetië.
Na een periode waarin Isabelle gemaakte keuzes wat minder blij met de films te willen spelen, biedt drie Chabrol scenario "alleen voor haar. Voor "Madame Bovary" en "De ceremonie", die zij ontvangt nieuwe beloningen. "In America" in 2004 of "een dam tegen de Stille Oceaan in 2009 zijn twee andere facetten van dit dat Isabelle kan spelen.
Isabelle Huppert speelt de rol van vrouwen zonder pretenties, net op tijd, reflecties van degenen die werden gekruist in het dagelijks leven. Dat kan worden versterkt wat het charme door de jaren heen, dit streven naar perfectie, maar we voelen de inspanningen die wij in toenemende mate hiervoor zijn talent.

Isabelle Huppert Biographie auf Deutsch - Isabelle Huppert Biography in English - Isabelle Huppert Biografía en español - Isabelle Huppert Biografia in italiano - Isabelle Huppert Biographie en Français - Isabelle Huppert Greek Biography - Isabelle Huppert Biografie in het Nederlands - Isabelle Huppert Biografia em Português - Isabelle Huppert Biografia w jezyku polskim - Isabelle Huppert Biography in Russian