Whitney Houston

Whitney Houston is een Amerikaanse zangeres en actrice geboren in Newark (wijk in de buurt van New York) 9 augustus 1963. Ze bathes in het midden van de muziek sinds zijn vroege jeugd, want het is de neef van Dionne Warwick, de dochter van Cissy Houston, zanger soul / gospel erg bekend in de VS, en zijn beschermheer is Aretha Franklin. Whitney is erg mooi en het was een dummy adolescentie en heeft gesteld voor tijdschriften zoals "Lekker ding" en "Zeventien". Bovendien, Whitney heeft een prachtige stem zeer breed (4 octaven) en krachtig. Als tiener begon ze te zingen in nachtclubs met zijn moeder, en ook deelgenomen aan een aantal records als een chorister.
In 1983 werd ze gespot in een nachtclub door een onderzoeker van het talent van een platenmaatschappij Arista. De onderzoeker getalenteerde Whitney aan Clive Davis, de voorzitter van Arista, en sloot een exclusief contract met hen. In 1985 zijn eerste album kwam uit en na dat je gemist de eerste maand, het genereren van een aantal buisjes in de Verenigde Staten, waaronder drie nummer 1, waaronder de beroemde "Saving al mijn liefde voor jou," die Whitney Houston heeft een naam bekend over de hele wereld. In 1987, Whitney kwam zijn tweede album ( "Whitney"), die was bijna net zo succesvol als het eerste en maakte hem het record voor de kunstenaar met de meeste opeenvolgende nr. 1 singles in de USA (7). Zijn derde album was minder succesvol dan de eerste twee, maar toch verkocht meer dan 9 miljoen exemplaren en het genereren van twee buizen n ° 1 in de Verenigde Staten. In 1992, Whitney maakte haar debuut in de film "Bodyguard met Kevin Costner. De film en de soundtrack was een groot succes, dankzij het nummer "I Will Always Love You", en de krachtige chemie tussen de twee sterren. Whitney werd lang beschouwd als een machine om te pijpen, een marionet waarvan de snaren werden getrokken door Clive Davis. Tijdens de 15 jaar na de release van zijn eerste album, ze succesvol ontbinden succes en brak record na record. Het is nog steeds een van de vrouwen die de meest verkochte albums in de geschiedenis (120 miljoen), maar won een bijna onvoorstelbare aantal prijzen, en alles in het werk heeft aangeraakt omgezet in goud, met inbegrip van de inval in de wereld van de film ( "Bodyguard" in 1992, en "Waar zijn de mannen in 1995) en TV (" Assepoester "in 1997). Daarnaast Whitney heeft een groot deel van zijn tijd en geld aan humanitaire werk, met name door de ondersteuning van een goed doel te helpen arme kinderen, zieken, gehandicapten en instanties in de strijd tegen aids. Met betrekking tot het persoonlijke leven van Whitney, in 1992, trouwde ze met zanger Bobby Brown en ze had een dochter genaamd Bobbi Kristina, het volgende jaar. Maar hun huwelijk is chaotisch en ze hebben allebei problemen met drugs. Whitney werd zelfs gedwongen om een detox in maart 2005 door de Amerikaanse rechter, na een interventie van zijn moeder, die vreesden voor het leven van zijn dochter. Whitney bracht een maand in de detox center "Crossroads" is opgericht door Eric Clapton, die op het eiland Antigua. Wil een nieuwe impuls geven aan haar carrière, ze voegt de producent Clive Davis voor het opnemen van een nieuw album ( "I Look To You") uitgebracht in augustus 2009 en keert terug naar de voorgrond.

Whitney Houston Biographie auf Deutsch - Whitney Houston Biography in English - Whitney Houston Biografía en español - Whitney Houston Biografia in italiano - Whitney Houston Biographie en Français - Whitney Houston Greek Biography - Whitney Houston Biografie in het Nederlands - Whitney Houston Biografia em Português - Whitney Houston Biografia w jezyku polskim - Whitney Houston Biography in Russian