Hooverphonic

De groep Hooverphonic werd geboren in het midden van de jaren 90 van de vergadering in Brussel Alex Callier (bassist en programmeur), Frank Duchêne (keyboards) en Raymond Geerts (gitarist). Hun passie voor muziek is snel aan het sterker is dan alles en het trio begon te componeren van zijn eigen titels geïnspireerd door bands als Massive Attack of Portishead. "
In 1995, terwijl de groep die in de studio een jong meisje (Esther) te redden van de tweede stemmen van bepaalde effecten, ze beseffen dat het beter met hun muziek. Esther, te jong (16 jaar) deel te nemen aan de groep, wordt vervangen door Liesje Sadonius en de groep zijn eerste album "A New stereo Sound Spectacular" uitgebracht in 1996. De kritiek is unaniem en hi blij dat deze nieuwe groep van de Belgische scene die snel worden uitgevoerd buiten met de titel "2Wicky". In 1997, Liesje verlaat de groep, hij wordt vervangen door Geike Arnaert en zijn stem aangenaam, verrassend en soms evanescent, dat geeft de groep haar stijl. Het tweede album ( "Blue Wonder Power Milk") uitgebracht in 98 van zijn orkestraties film die reizen met gemoedsrust. Frank Duchêne verliet de band na de registratie van het derde album "The Magnificent Tree" de buis onvermijdelijk "Mad About You." In 2002 is de groep terug met een ietwat ander album, een eerbetoon aan de jaren zestig "Hooverphonic Presents Jackie Cane", dan was het niet tot 2005 te ontdekken "No More Sweet Music", een dubbel album met 13 tracks die zijn opgenomen twee Keer in verschillende stijlen voor nog meer melodieuze heerlijkheden. In 2007 worden nieuwe ervaring voor de groep met een rock-album zonder elektronische regelingen "De voorzitter van de LSD Golf Club".

Hooverphonic Biographie auf Deutsch - Hooverphonic Biography in English - Hooverphonic Biografía en español - Hooverphonic Biografia in italiano - Hooverphonic Biographie en Français - Hooverphonic Greek Biography - Hooverphonic Biografie in het Nederlands - Hooverphonic Biografia em Português - Hooverphonic Biografia w jezyku polskim - Hooverphonic Biography in Russian