Dustin Hoffman

Dustin Hoffman werd geboren op 8 augustus 1937 in Los Angeles. Van een jonge leeftijd, hij houdt dus in de wereld van film en theater (zijn vader is accessoiriste voor de studio's van de Columbia en haar moeder is actrice amateur-theater). Dustin droom om een pianist en een conservatorium. Er zijn leerkrachten geadviseerd zich te nemen cursussen in drama. Hieruit volgt de aanbeveling en schrijft zich in aan de Pasadena Playhouse en snel ontwikkelde een passie voor theater. Hij vertrekt naar New York waar hij verschillende oneven banen in afwachting van een toezegging. In 1961 debuteerde hij op het podium te verlaten en gaat meer in de komende zes jaar.
In 1967 won hij het Theater World Award en Drama Desk Award voor haar rol in "Eh?" Dit succes opent de deuren van de cinema met een leidende rol in "The Winner". De film is een groot succes, dat van start zijn carrière en de aandrijving van de top box-office. De filmmakers zijn geïnteresseerd in hem en de voorstellen zijn talrijk. Dustin gaat schieten ( "Midnight Cowboy", "Little Big Man", "The President's Men") met grote maten Hollywood dunaway Faye, Robert Redford, en ga zo maar door.
In 1979 won hij de Oscar voor beste acteur voor zijn rol in "Kramer Tegen Kramer."
Het wijzigen van het register voor elk van zijn films, Dustin geen band het publiek. Travestie in "Tootsie" (1982) of autistische begaafde in "Rain Man" (1988) is het vaak beloond voor zijn composities. Acteur atypische veelzijdige, Dustin Hoffman had een blijvende invloed op de Amerikaanse film en blijft een zeker waarde van deze ene.

Dustin Hoffman Biographie auf Deutsch - Dustin Hoffman Biography in English - Dustin Hoffman Biografía en español - Dustin Hoffman Biografia in italiano - Dustin Hoffman Biographie en Français - Dustin Hoffman Greek Biography - Dustin Hoffman Biografie in het Nederlands - Dustin Hoffman Biografia em Português - Dustin Hoffman Biografia w jezyku polskim - Dustin Hoffman Biography in Russian