Jacques Higelin

Jacques Higelin werd geboren op 18 oktober 1940 in Brou-on-Chantereine (Seine-et-Marne). Student studious maar weinig passie, hij groeide op in een wereld badend in muziek (zijn vader, een spoorweg werknemer, het grootste deel van zijn tijd piano spelen) en is speciaal afgestemd op chant. Adolescent, het zich ook voordoet in de bioscopen in de pauze, dan is die de school verlaten probeert de film of rollen krijgt hij meer en meer belangrijk.
In het midden van de jaren-60, Jacques Higelin is verdeeld tussen komedie ( "Bébert En De Omnibus" in 1963, "For A Beautiful Morning Summer" in 1965, "Encerclés" in 1967, enz.). En de muziek Onder andere begeleidende Georges Moustaki. Zijn ontmoeting met Brigitte Fontaine is de trigger die duw hem verder in de muziek. In 1967 heeft het duo geregistreerd het album "15 Songs Vóór de overstroming". Rebel en vrijheidslievende, de gebeurtenissen van 68 mei om Jacques tot een lieveling van de studenten en daardoor ook snel een naam. Het resultaat, iedereen weet, dankzij zijn talent en zijn eclecticisme werd hij een van de belangrijkste deur vlaggen van de Franse chanson en het ritme van zijn albums ( "Fell uit de lucht" in 1988, "Voor de helden aerobatics "in 1994," Higelin enchante Trenet "in 2005, enz.). of zijn films (" tegen het vergeten "in 1991," A Death Death! "in 1998, en ga zo maar door.) Jacques Higelin wordt de inspiratie veel aankomende kunstenaars. In 2006, Jacques Higelin gratifie we eindelijk een nieuw solo-album "Amor Doloroso" gewerkt met Rodolphe Burger en gevuld met zeldzame pareltjes als "Se herziening en S'émouvoir" of "Hier is de hel." Een groot moment van de rock frans.

Jacques Higelin Biographie auf Deutsch - Jacques Higelin Biography in English - Jacques Higelin Biografía en español - Jacques Higelin Biografia in italiano - Jacques Higelin Biographie en Français - Jacques Higelin Greek Biography - Jacques Higelin Biografie in het Nederlands - Jacques Higelin Biografia em Português - Jacques Higelin Biografia w jezyku polskim - Jacques Higelin Biography in Russian