Jimi Hendrix

Jimi Hendrix wiens echte naam was James Marshall Hendrix werd geboren op 27 november 1942 in Seattle. Te imiteren zijn idolen (Presley, Chuck Berry, enzovoort.) Jimi gebruikt een bezem hanteren. Op een dag zijn vader verrassingen in het proces van het herhalen, besloot hij te koop zijn eerste gitaar. Jimi bracht een gekke tijd met zijn gitaar te herhalen voortdurend en klom zijn eerste band op de leeftijd van 15 jaar. Op 17, na een paar problemen, trad hij in dienst bij het leger te verlaten twee jaar later na een parachute springen waar hij miste het breken van het sleutelbeen. Gedurende zijn tijd in de strijdkrachten, het niet laten varen voldoet aan de gitaar en zelfs de een dat zal een paar jaar later zijn medeplichtige: Billy Cox. Vanaf 1963, Jimi biedt haar diensten aan verschillende zangers die pleit voor de kwaliteit van zijn spel, maar zich te ontdoen van hem door zijn agressieve manier waarop u wilt dat het naar voren brengen. Naast Jimi binnenkort gleuf in de rol van de tweede en besluit om zijn eigen stijl bedrag zijn groep in 1966: "Jimmy James And The Blueflames."
Ze komen in koffie WHA de "Village" in New York, dat werd een knooppunt van enkele grote naam van het milieu (Rolling Stone, Dieren, enzovoort.), Vol ongeduld wachten op het wonder spelen. Chas Chandler verliefd wordt en stelt voor om Jimi te komen bij hem in Londen om zijn talent op het spoor. Aangekomen in Engeland, Jimi en Chas hoort een aantal muzikanten om een trio. Noel Redding op bas en Mich Mitchell op drums worden geselecteerd en Jimi vorm met de groep: "The Jimi Hendrix Experience". Een eerste 45 ronden 4 titels lot en voortbeweegt op de top van de groep. Elke s'enchaîne, reizen en de eerste 33 ronden, "Bent u ervaren?". Na een eindeloze reeks van concerten wint wanneer een groot succes, Jimi besluit om zijn terugkeer naar de Verenigde Staten die deelnemen aan het festival Monterey, waar hij bewitches volledig openbaar. De inzet is gewonnen, Amerika was veroverd. In 1968 Jimi registratie van zijn derde album dat wordt een dubbel-en zeker de meest succesvolle van allemaal: "Electric Ladyland." De opnames eindeloze vergaderingen en een gevoel van perfectie van Jimi gebracht ondermijnd de groep. Jimi experimenten met alle soorten drugs en verliest voeten geconfronteerd worden met de echte wereld, hij vernietigd zijn hotelkamer in Noorwegen, werd gearresteerd door de Canadese douane in het bezit van heroïne of het verlaten van een concert na het spelen van drie stukken. Hij vond een tweede wind bedrag met een nieuwe groep in 1969 op het Woodstock Festival sluiten door te spelen op de ochtend van de derde dag. Maar de beslissing wordt genomen, hij wil breken met de stijl die het publiek kent hem sinds zijn debuut en hij begon in 1970 in de samenstelling van de stukken minder vurige tonen verschillende, al blijven ze nog een album opnemen waarvoor hij geschikt is. Miné door drugs van alle soorten, hij vond de dood op de ochtend van 18 september 1970, verstikt door zijn eigen verwijzingen tijdens een zware slaap veroorzaakt door te veel slaaptabletten.
Naast de onmiskenbare invloed die het had over een groot aantal muzikanten, Jimi Hendrix blijft achtervolgen en voor een nog lange tijd het geheugen van zijn fans.
Records vrijgegeven zijn brood:
Are you experienced ? (1967)
Axis Bold as love (1968)
Electric Ladyland (1968)
Smash Hits (compilation) (1969)
Band of Gypsys (1970)

Jimi Hendrix Biographie auf Deutsch - Jimi Hendrix Biography in English - Jimi Hendrix Biografía en español - Jimi Hendrix Biografia in italiano - Jimi Hendrix Biographie en Français - Jimi Hendrix Greek Biography - Jimi Hendrix Biografie in het Nederlands - Jimi Hendrix Biografia em Português - Jimi Hendrix Biografia w jezyku polskim - Jimi Hendrix Biography in Russian