Jimi Hendrix

Τζίμι Χέντριξ των οποίων πραγματικό όνομα ήταν James Marshall Hendrix γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1942 στην Seattle. Για να μιμηθούν την ειδωλίων (Presley, Chuck Berry, κλπ..) Τζίμι χρησιμοποιεί μια σκούπα χειρίζονται. Μια μέρα ο πατέρας εκπλήξεις στη διαδικασία επανάληψης, αποφάσισε να αγοράσει την πρώτη του κιθάρα. Τζίμι περάσει το τρελό χρόνο με την κιθάρα να επαναλαμβάνω συνεχώς και έφθασαν το πρώτο του συγκρότημα σε ηλικία 15 ετών. Στο 17, μετά από μερικά προβλήματα, μπήκε πλέον στο στρατό να εγκαταλείψει δύο χρόνια αργότερα μετά από ένα αλεξίπτωτο άλμα στο οποίο έχασαν τη ρήξη collarbone. Καθ 'όλη τη στιγμή στις ένοπλες δυνάμεις, δεν έχει εγκαταλείψει την κιθάρα και να ανταποκρίνεται ακόμη και εκείνο που θα γίνει σε λίγα χρόνια αργότερα ο συνένοχός: Billy Cox. Ξεκινώντας από το 1963, Τζίμι προσφέρει τις υπηρεσίες της σε διάφορους τραγουδιστές που απευθύνει έκκληση για την ποιότητα του παιχνιδιού, αλλά να απαλλαγούμε από αυτόν, λόγω της επεμβατικής τρόπο θέλετε να κυριαρχήσουν. Εκτός από Τζίμι σύντομα να σταματά το κακό στο ρόλο του δεύτερου και αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του στυλ ποσό του ομίλου το 1966: "Jimmy James And The Blueflames."
Θα παρουσιαστεί στο καφέ ΠΣΥ το "Village" στη Νέα Υόρκη, ότι έγινε ένα κομβικό σημείο για κάποιο μεγάλο όνομα του περιβάλλοντος (Rolling Stone, ζώα, κλπ..), Επιθυμώντας να δουν το θαύμα παίξει. Χα Chandler εμπίπτει στην αγάπη και προτείνει να Τζίμι να έρθει μαζί του στο Λονδίνο, προκειμένου να θέσει το ταλέντο του στο δρόμο. Φθάνοντας στην Αγγλία, Τζίμι και Χα ακούει κάποια μουσικούς για να σχηματίσουν ένα τρίο. Noel Redding στο μπάσο και στα ντραμς Mich Μίτσελ είναι επιλεγμένα και Τζίμι μορφή με την ομάδα: "Ο Τζίμι Χέντριξ εμπειρία". Ένα πρώτο 45 γύρων 4 τίτλοι τύχη και εξασφαλίζει την προώθηση του ομάδα στην κορυφή. Κάθε s'enchaîne, εκδρομές και τα πρώτα 33 γύρων, "Είστε έμπειροι;". Ύστερα από μια αδιάκοπη σειρά από συναυλίες που κερδίζει κάθε φορά που μια τεράστια επιτυχία, Τζίμι αποφασίζει να κάνει την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμμετέχει στο φεστιβάλ του Monterey, όπου bewitches εντελώς κοινό. Το στοίχημα κερδίζει, η Αμερική ήταν ηττημένου. Το 1968, Τζίμι καταγραφή τον τρίτο άλμπουμ που θα είναι ένα διπλό και σίγουρα η πιο επιτυχημένη όλων: "Electric Ladyland". Οι ηχογραφήσεις τις ατέλειωτες συσκέψεις και το αίσθημα της τελειότητας του Τζίμι που υπονόμευσε την ομάδα. Τζίμι πειράματα με όλα τα είδη των ναρκωτικών και χάσει τα πόδια αντιμετωπίζουν τον πραγματικό κόσμο, που καταστράφηκε το δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νορβηγία, συνελήφθη από την καναδική τελωνεία στην κατοχή του ηρωίνη ή εξέρχεται από μια συναυλία μετά από τρία κομμάτια που παίζουν. Βρήκε ένα δεύτερο ποσό του ανέμου σε μια νέα ομάδα το 1969 στο Φεστιβάλ του Woodstock το κλείσιμό της παίζοντας το πρωί της τρίτης ημέρας. Ωστόσο η απόφαση έχει ληφθεί, θέλει να σπάσει με το στυλ που το κοινό τον γνωρίζει από το ντεμπούτο του και ξεκίνησε το 1970 στη σύνθεση των κομματιών λιγότερο Πύρινος Ήχοι διαφορετικοί, αν και εξακολουθεί να καταγράφει ένα άλμπουμ το οποίο είναι καλά προσαρμοσμένο. Miné από όλα τα είδη των ναρκωτικών, βρήκε το θάνατο το πρωί της 18 Σεπτεμβρίου 1970, ασφυκτιά από τις δικές του παραπομπές κατά ένα βαρύ ύπνο που προκαλείται από τη λήψη υπερβολικά πολλές κλινάμαξες χάπια.
Πέρα από την αναμφισβήτητη επιρροή που είχε για μια πλειάδα μουσικών, Τζίμι Χέντριξ συνεχίζει να στέκι και για πολύ καιρό ακόμα η μνήμη του οπαδούς.
Records κυκλοφόρησε τον ζει:
Are you experienced ? (1967)
Axis Bold as love (1968)
Electric Ladyland (1968)
Smash Hits (compilation) (1969)
Band of Gypsys (1970)

Jimi Hendrix Biographie auf Deutsch - Jimi Hendrix Biography in English - Jimi Hendrix Biografía en español - Jimi Hendrix Biografia in italiano - Jimi Hendrix Biographie en Français - Jimi Hendrix Greek Biography - Jimi Hendrix Biografie in het Nederlands - Jimi Hendrix Biografia em Português - Jimi Hendrix Biografia w jezyku polskim - Jimi Hendrix Biography in Russian