Ben Harper

Ben Harper, zijn eerste naam is Benjamin, werd geboren op 28 oktober 1969 in Claremont, Californië (VS). Zijn grootouders en zijn ouders zijn luthiers en is derhalve in het midden van muziekinstrumenten die de kleine Ben groeit. De gitaar werd zijn instrument van keuze en hen de mogelijkheid biedt zich te uiten door middel van de melodieën zij is samengesteld. In 1992 gaf een eerste LP ( "Plezier en pijn") in zijn geheel akoestisch. De eerste stap in de professionele wereld de mogelijkheid biedt te wijzen op een record. Twee jaar later, Ben Harper zijn eerste album. "Welkom in de wrede wereld" is een gedurfde combinatie van blues, country, folk en rock, dat is meteen vliegen naar het publiek, dat groeit met de introductie van nieuwe albums: "Strijd voor Your Mind" in 1995, "de wil om te leven" in 1997. Zijn internationale carrière, hoewel hij weigert om een commerciële zanger, is echt van start gegaan met het laatste album en Ben wordt een referentie voor vele muzikale kunstenaars.
Sindsdien is hij nog steeds zijn manier, rustig en eerlijk ten opzichte van zijn kunst, en de introductie van elk nieuw album en een evenement voor fans. In 2003, met 'Diamonds On The Inside ", die hij probeert, de tijd van een lied door reggae, brengt een nieuwe kleur in zijn palet is weer eens een boek emotie intact. In 2005, Ben getrouwd actrice Laura Dern (met wie hij twee kinderen heeft, Ellery Walker geboren in 2001 en Jaya geboren in 2004) en in een studio om zijn zevende album "beide zijden van de Gun ', een dubbele album dat goed zal vallen bij de fans. Nauwelijks een jaar later, Ben Harper geregistreerd het album "Lifeline" met "Innocent Criminelen" zijn elfde album, dat hopelijk zal deze opmerkelijke muzikant met de uitbreiding van haar publiek.

Ben Harper Biographie auf Deutsch - Ben Harper Biography in English - Ben Harper Biografía en español - Ben Harper Biografia in italiano - Ben Harper Biographie en Français - Ben Harper Greek Biography - Ben Harper Biografie in het Nederlands - Ben Harper Biografia em Português - Ben Harper Biografia w jezyku polskim - Ben Harper Biography in Russian