Johnny Hallyday

Johnny Hallyday, wiens echte naam Jean-Philippe Smet, werd geboren op 15 juni 1943 in Parijs. Zijn ouders, Huguette en Leon, gescheiden in 1944 en Johnny aandeel leven met een tante, een voormalige stille film actrice, die leidt een rondreizende leven met haar twee dochters dansers. Johnny volgt de school per brief, maar wat hij leert en gepassioneerd over de meeste is de show: dans, gitaar, zang, kleine reclame films.
In 1957 verhuisde het gezin naar Parijs in de negende arrondissement. Johnny gemaakt vrienden, van wie sommigen ook zangers (Jacques Dutronc, Eddy Mitchell). Tijdens deze periode ontdekte hij Elvis Presley. Het is een openbaring en Johnny maakt gebruik van zijn artistieke talenten te interpreteren de liedjes van zijn idool Golf Drouot. Het werd ontdekt door Jacques Wolfsohn, artistiek directeur bij Vogue. Subjugué een talentvolle jonge kunstenaar, is hij een contract voor het opnemen van zijn eerste 45 ronden uitgebracht in 1960 onder het pseudoniem Johnny Hallyday. In 1961, hij veranderde haar eigen record en tekenen bij Philips, dat geeft hem de middelen om te ontploffen. Johnny wordt het idool van de jeugd. Net 18 jaar oud, Johnny zet het vuur, waar hij zich begeeft. Du Golf Drouot in Alhambra, de Olympia in het Palais des Sports, haar fans breken stoelen gegooid toen hij op het podium. Johnny gaat buizen: Retiens nacht Niet van dit lied, idool van de jeugd, het is verschrikkelijk, Da doo ron ron, enzovoort. In 1965 trouwt hij met Sylvie Vartan, die geeft hem een zoon het volgende jaar (de samenwerking met Nathalie BAYE, geboren op een meisje (Laura) in 1983). De jaren verstreken en Johnny, imperturbable, surfen trends met gemak een gek. Hij zette zijn succes en is nog steeds werken met de grootste (Berger, Goldman, Obispo, Zazie, enz.). Forever blijven aan de top in de harten van het publiek. Openbare hij nodigt regelmatig voor grote shows als de Eiffeltoren in voorzijde van meer dan 400000 toeschouwers. In 2009 zijn tour "Er M'arrêter", zal een goede gelegenheid om afscheid van het publiek. Maar wees gerust, dit zijn alleen biedingen afscheid van het toneel.
Incontournable ster beest scène en onvergelijkbare man van vele facetten, Johnny Hallyday alleen voldoen aan een aantal indrukwekkende cijfers: 80 miljoen platen verkocht, 900 liederen, 100 tours, 18 platina albums en 17 miljoen kijkers.

Johnny Hallyday Biographie auf Deutsch - Johnny Hallyday Biography in English - Johnny Hallyday Biografía en español - Johnny Hallyday Biografia in italiano - Johnny Hallyday Biographie en Français - Johnny Hallyday Greek Biography - Johnny Hallyday Biografie in het Nederlands - Johnny Hallyday Biografia em Português - Johnny Hallyday Biografia w jezyku polskim - Johnny Hallyday Biography in Russian