Nina Hagen

Nina Hagen werd geboren op 11 maart 1955 in Oost-Berlijn, zij is de schoondochter van dissidente zanger Wolf Biermann, zijn moeder was een actrice en zangeres realistisch.
Zij studeerde klassieke zang en begon zijn muzikale carrière in 1972 met een groep van Poolse blues. Vervolgens is ze gespeeld met twee groepen en toerde clubs tot en met 9 december 1976, toen ze krijgt tot uitzetting van Oost-Duitsland, van antisociaal gedrag.
Ze emigreerde naar Londen, waar ze woont de SEX PISTOLS, de Slits en een andere groep van de punk scene. Hun korte samenwerking inspireert Nina die keerde terug naar Duitsland mounts van de eigen groep en zijn eerste album "Nina Hagen Band" in 1978. Het album is niet onverschillig laten tussen lyriek en hysterische geblaf, het publiek ontdekt een jonge vrouw de stem van explosieve gek. Het volgende jaar werd zijn tweede album "Unbehagen" die is de jongere broer van de voormalige en krijgt een warm onthaal van het publiek door middel van de buis "African Reggae."
Nina ontbonden zijn groep en vertrekt naar New York. In 1981 zijn dochter werd geboren, Cosma Shiva-en in 1982 werd zijn derde album in een geheel verschillend van wat ze had tot nu toe gedaan: Nunsexmonkrock. "Nina Hagen In Ekstacy" in 1985 is zijn laatste echte succes voor de terugkeer naar het einde van 90 jaar. In 2003 en 2006 Nina lot van de twee albums gelegenheden, het eerste "Big Band explosie" omvat twaalf jazz standaarden en "Irgendwo Auf Der Welt" in de effecten van 30 jaar.
Nina is nog steeds een van de meest innovatieve zangers van het tijdperk van de punk-en misschien wel het grootste Duitse kunstenaar van de rock. Zijn publieke erkenning bracht hem tot een jury van het vraagstuk van de Duitse popsterren emissie in 2006.

Nina Hagen Biographie auf Deutsch - Nina Hagen Biography in English - Nina Hagen Biografía en español - Nina Hagen Biografia in italiano - Nina Hagen Biographie en Français - Nina Hagen Greek Biography - Nina Hagen Biografie in het Nederlands - Nina Hagen Biografia em Português - Nina Hagen Biografia w jezyku polskim - Nina Hagen Biography in Russian