Green Day

Green Day werd geboren van de ontmoeting tussen drie jonge Amerikaanse (Billie Joe Armstrong - 17 februari 1972, Mike Dirnt - 4 mei 1972 en Tre Cool - 9 december 1972) in 1989 tot Berkeley (Californië). Binnenkort legt het trio zijn zoon punk en resoluut modern en heeft een naam in Californië. Het is daarom logisch dat in 1992 de groep van een studio tot een openbare haar grootste muzikale productie met hun eerste album "Kerplunk".
Het doorslaand succes, maar nog niet is voorteken van wat er zal worden naar aanleiding van de carrière van de groep. In 1994, met het album 'Dookie, "Green Day is een klap en het album verkocht enkele miljoenen exemplaren. De groep is op haar hoogtepunt toen het lot in 1997, "Nimrod", punk-rock speedé maar ook met dergelijke titels coolste "Good Riddance", die alleen al rechtvaardigt de erkenning van dit album, maar toont ook aan een nieuwe richting van de muziek groep dat het publiek niet volgt in 2000, toen Green Day, na drie jaar stilte, vrijgegeven "Waarschuwing". Boudé door publiek en critici, de leden van de groep terughoudend zijn bij het scheiden en uiteindelijk besluiten om te pauzeren Green Day, zodat iedereen kan vliegen op eigen voeten op persoonlijke projecten. Het jaar 2004 markeert de terugkeer van de groep op de voorkant van het podium met een nieuw album, "American Idiot", een soort punk opera opzegging van de regering het beleid van de VS en bewijst dat de groep nog niet is afgerond doen over hem. Een nieuw album is in voorbereiding en moeten worden vrijgelaten eind 2008 begin 2009.

Green Day Biographie auf Deutsch - Green Day Biography in English - Green Day Biografía en español - Green Day Biografia in italiano - Green Day Biographie en Français - Green Day Greek Biography - Green Day Biografie in het Nederlands - Green Day Biografia em Português - Green Day Biografia w jezyku polskim - Green Day Biography in Russian