Juliette Gréco

Juliette Greco, werd geboren op 7 februari 1927 in Montpellier en bracht de eerste zes jaar van zijn leven in Bordeaux met zijn grootouders. In 1933 verhuisde zijn familie naar Parijs en Julia ontdekt zijn passie voor dans en zich aansloot bij de Opera. De oorlog tussen het gezin en Juliet wordt geleverd aan zichzelf. Het sleept in Saint Germain des Pres en het Quartier Latin en ontdekt op een intellectuele en artistieke leven, dat van invloed zal zijn op zijn leven.
Ze start de song in 1949 en hoewel vele schrijvers en dichters het schrijven van teksten, maar Juliette Greco langzaam te worden erkend door het grote publiek zijn stijl is te ver weg van het populaire repertoire. Ze geregistreerd haar eerste album in 1951 en daarna de hand zingen in Brazilië en de Verenigde Staten, waar ze won een groot succes in het tijdschrift "april in Parijs". Terug in Frankrijk Juliette begint te veroveren het grote publiek door het geven van een reeks van concerten en zingt een dozijn titels geschreven door Serge Gainsbourg.
In 1965, zijn rol in de tv-serie "Belphégor" versterkt zijn populariteit en Julia surft de golf van succes in de loop der jaren die volgen. Maar in het begin 70 van zijn carrière vertraagt geleidelijk en Juliet is verloren in een register anti-militaire dat het publiek niet altijd volgen. Juliette blijft ondanks alles aan om de internationaal niveau en geeft tientallen punten per jaar. In 1982 schreef ze haar autobiografie, is er een nieuw album en terug op een Franse scene voor het eerst in vele jaren. Ze s'éclipse weer voor een paar jaar en keerde terug in de vroege 90 markeren met twee albums en een nationale erkenning met het insigne van Officier in de Nationale Orde van Verdienste. Ook op tour naar de vier hoeken van de wereld Juliette Greco, ondanks een waarschuwing hart niet bereid is ooit te verlaten om zijn publiek aan wie zingt ze de Franse taal is nog steeds een zeer aantrekkelijke grote publiek als met zijn laatste album "Le Temps D ' een Song "kwam uit in 2006 te laat dat het klassieke 12.

Juliette Gréco Biographie auf Deutsch - Juliette Gréco Biography in English - Juliette Gréco Biografía en español - Juliette Gréco Biografia in italiano - Juliette Gréco Biographie en Français - Juliette Gréco Greek Biography - Juliette Gréco Biografie in het Nederlands - Juliette Gréco Biografia em Português - Juliette Gréco Biografia w jezyku polskim - Juliette Gréco Biography in Russian