Jean-Jacques Goldman

Jean-Jacques Goldman is geboren op 11 oktober 1951 in Parijs van een Pools-geboren vader en een Duitse moeder. Van al op jonge leeftijd studeerde hij viool, piano en gitaar, dan tijdens zijn adolescentie spelen in verschillende groepen van ballen, terwijl zij studies in de sociologie.
In 1975 keerde hij terug uit de militaire dienst, trouwt hij met Catherine ontmoet hij een paar jaar geleden (ze hebben drie kinderen, Caroline, geboren in 1977, Michael in 1979 en Nina in 1984). Steeds meer belangstelling voor een muzikale carrière heeft hij zich aan bij de groep Tai Phong die zijn eerste album in 1975. Het avontuur Tai Phong zal tijdens de laatste 4 jaar, die drie albums zullen worden geproduceerd. Na een paar maanden van keukens die twijfel Jean-Jacques voldoet aan de producent Marc Lumbroso die het mogelijk maakt zich te nemen af in 1981 en begon een solo carrière met zijn eerste album onder die zingen over heel Frankrijk: "Het volstaat om een teken. " De buizen na de andere ( "Wanneer de muziek is goed", "Je Te Donne ',' I Walk Alleen", enz.) ..
Het verschijnsel Goldman niet stoppen en meer albums volgen, vijftien tot nu toe, waarvan vier met Carol Fredericks en Michael Jones
Ondanks zijn succes, Jean-Jacques Goldman houdt zijn hoofd op zijn schouders en blijft een simpele man die niet aarzelt om zich in te zetten voor humanitaire oorzaken hem ter harte te nemen als "Restaurants du Coeur" sinds 1986.
Tegen het midden van de 90 jaar die hij wijdde zich steeds meer tot het schrijven van teksten voor de andere uitvoerende kunstenaars die zo divers is als Celine Dion, Johnny Hallyday, Patricia Kaas en Florent Pagny voordat ze weer eindelijk in de bakken in 2001 met zijn album "Songs Voor Feet ", die eens te meer geconfronteerd met een enorm succes. In de 25-jarige loopbaan Jean Jacques Goldman, de auteur interpreteert als een componist, heeft een onuitwisbaar merk in de harten van het publiek. Ach, de zanger besloten om pauze in zijn carrière en geen nieuwe album is gepland voor het moment.

Jean-Jacques Goldman Biographie auf Deutsch - Jean-Jacques Goldman Biography in English - Jean-Jacques Goldman Biografía en español - Jean-Jacques Goldman Biografia in italiano - Jean-Jacques Goldman Biographie en Français - Jean-Jacques Goldman Greek Biography - Jean-Jacques Goldman Biografie in het Nederlands - Jean-Jacques Goldman Biografia em Português - Jean-Jacques Goldman Biografia w jezyku polskim - Jean-Jacques Goldman Biography in Russian