Mel Gibson

Mel Columcille Gerard Gibson werd geboren in Peekskill, New York, 3 januari 1956. Hij is de zesde in een gezin van 11 kinderen. Zijn vader, een werknemer op het spoor zetten met de hele familie naar Australië om financiële redenen, maar ook om te voorkomen dat de oudste van 11 kinderen hoeft te verlaten voor Vietnam. Mel was 12 jaar oud. Na de middelbare school, hij ging de National Institute of Dramatic Arts aan de Universiteit van Sydney. Tijdens zijn tweede jaar werd hij geselecteerd door George Miller speelt de rol van een held in futuristische Mad Max. Deze film zal maken wereldwijd bekend.
Hij bekleedde de leidende rol te spelen in "Tim" of speelt hij een jonge gehandicapte man. Deze prestaties leverden hem de prijs voor beste acteur in de film instituut in Australië. Het is dan ook erkend als een internationale ster door middel van de reeks van Mad Max. Peter Weir met de film "Gallipoli", ontving hij een tweede plaatsen als beste acteur in Australië. Een paar jaar later, Weir en Gibson opnieuw samen in 'Het Jaar van de levens-gevaarlijk. " Hij debuteerde in de Amerikaanse film met "The River". Maar Mel Gibson niet vergeten films sinds acties zullen spelen in de trilogie "Lethal Weapon" met wie hij zal bewijzen dat hij nog aanwezig is in de box office.

Het is ook in staat is tot het spelen van dramatische rollen als "Hamlet", dat was de eerste productie van zijn productie bedrijf "Icon Productions", die hem de beloning William Shakespeare Folger Theater in Washington, DC Hij realiseerde zich zijn debuut als regisseur met "The Man zonder gezicht" of het zal ook een acteur. Icon Realisatie zal ook de productie van "Forever Young" en "Maverick".
In "Braveheart", is een producent, regisseur en acteur. De film won vele Oscars, waaronder beste regisseur.

Hij is getrouwd sinds 17 juni 1980 met Robyn Moore. Van deze unie werden zeven kinderen geboren: Hannah, tweeling Edward en Christian, William, Louis Milo en de nieuwste Thomas. In 2004 maakte hij een sensatie door het uitvoeren van "The Passion du Christ", een historische fresco in het Aramees en Latijn besteed de laatste twaalf uur van Jezus Christus. In 2007, Mel Gibson een nieuwe klap voor het uitvoeren van een grote muurschildering gewijd aan de Maya-beschaving, "Apocalypto".

Mel Gibson Biographie auf Deutsch - Mel Gibson Biography in English - Mel Gibson Biografía en español - Mel Gibson Biografia in italiano - Mel Gibson Biographie en Français - Mel Gibson Greek Biography - Mel Gibson Biografie in het Nederlands - Mel Gibson Biografia em Português - Mel Gibson Biografia w jezyku polskim - Mel Gibson Biography in Russian