Serge Gainsbourg

Van zijn echte naam Lucien Ginzburg, Serge Gainsbourg werd geboren op 2 april 1928 in Parijs, Joseph en Olga, de Russische immigranten, vluchtelingen in Parijs na de vlucht van de burgeroorlog.
Met de komst van de oorlog, de familie Ginzburg hand te nemen toevlucht in de regio van Limoge. Om terug te keren naar Parijs in 1944, hij ingeschreven in de loop van de grote Chaumière en begint het verkennen van een passie die nooit: de schilderkunst.
In 1948 maakte hij zijn militaire dienst. Het is verstuurd naar het kamp van de disciplinaire Frileuse of wordt het een sniper mitrailleurs. Zijn tijd is afgesloten, Lucien begon te schilderen, te proberen de verschillende genres en zich van figuratief tot surrealisme, vertakking naar dadaïsme en een back zijn eerste liefde: het beeldmerk.
In 1955 nam hij van zijn vader als pianist in Le Touquet precies de Club de la Foret.
Dan, Lucien werd ingehuurd als pianist op het cabaret Milord Arsouille. II maakte van de gelegenheid gebruik om hun naam en voornaam: Ginzburg wordt Gainsbourg in ere nostalgie naar het Engels schilder Lucien wordt Gainsborough en Serge. (werd vastgesteld dat Lucien jongen kapsalon).
In de zomer van 1958, zijn eerste album gemeden door critici. Een tweede, daarna een derde, zijn altijd een zeer koude ontvangst van het publiek. Echter, Serge bestaat voor het grootste: Isabelle Aubret, Hugues Aufray, Brigitte Bardot, Juliette Greco, en ga zo maar door.
Zijn carrière begon in 1965 met de Grand Prix Eurovisiesongfestival won hij met France Gall, de tolk van zijn lied "wax pop, pop sound."
Het jaar 1967 zag Serge chantage Brigitte Bardot: "Harley Davidson" Bonnie en Clyde "
In 1969 werd het enorme succes van "I love you ... moi non plus" met Jane BIRKIN. Gainsbourg is het hoogtepunt van zijn carrière is hij ook bekend als de Beatles en werd de grootste exporteur ter wereld van liedjes. We kunnen niet langer weigeren hem alles. Ook, als na een sabbatical jaar (later schijven, betekent) hij besluit om het avontuur van Melody Nelson, heeft hij de volledige steun van zijn bedrijf platensector. Het album draait volledig rond Jane BIRKIN tot regeling van Jean Claude Vannier groot succes in 1971.
In 1973, Serge heeft zijn eerste cardiale alert.
Het jaar 1976 zag de realisatie van een oude droom: de verwezenlijking van zijn eerste film "I love you moi non plus".
In 1979 Serge iedereen verrast door het verlaten van een herziene en verbeterde versie van "La Marseillaise". "Om wapens." bijeenkomst een succes zonder precedent.
Serge werkt 24 uur op 24. Het schriftelijke albums voor Catherine Deneuve, Isabelle Adjani, samengesteld soundtracks van films, die zijn tweede film, en ga zo maar door. In 1981 werd hij vrijgelaten het album "Bad News Stars" of voor het eerst de beroemde Gainsbarre.
In 1985, Serge ontvangt de Grand Prix de la Chanson afgegeven door de minister van Cultuur. Zijn album "Love over de Beat" wordt platina.
Deze erkenning is positief ontvangen door het publiek die hem geprezen voor vijf weken op de Parijse casino.
In 1986 schreef hij een 33 ronden voor zijn dochter Charlotte "Charlotte voor eeuwig" en gericht de speelfilm met dezelfde naam.
In 1989 chirurgen om een lever kwab. Dat wil niet doorgaan met het maken van: "Variatie op dezelfde hou van je" te Vanessa Paradis, "Black and White Blues" voor Joelle Ursull en het sublieme "Love van feints" voor BIRKIN. Dan laatste film "Stan de flasher"
Houd niet onverschillig, als een klasse die melodieën door de fijnheid van deze teksten Serge Gainsbourg gaf ons zijn vermogen op 2 maart 1991, de dag van zijn overlijden.

Serge Gainsbourg Biographie auf Deutsch - Serge Gainsbourg Biography in English - Serge Gainsbourg Biografía en español - Serge Gainsbourg Biografia in italiano - Serge Gainsbourg Biographie en Français - Serge Gainsbourg Greek Biography - Serge Gainsbourg Biografie in het Nederlands - Serge Gainsbourg Biografia em Português - Serge Gainsbourg Biografia w jezyku polskim - Serge Gainsbourg Biography in Russian