Nelly Furtado

Nelly Furtado werd geboren op 2 december 1980 in Victoria (Canada) aan de ouders van Portugese afkomst. Ze weet dat muziek zijn baan op de leeftijd van vier jaar en betrokken bij zijn moeder in een koor. Daarna wordt ze geleerd om te spelen gitaar, trombone en vervolgens op de leeftijd van elf, begon zij het leren van het toetsenbord. Word een tiener, Nelly Furtado samengesteld zijn eerste liedjes. Het was tijdens een verblijf in Toronto dat zij een beslissende vergadering van Tallis Newkirk. Zij vormen het duo met hem "Nelstar" in 1997, die toelaat om haar eerste stappen in de professionele wereld. Dit is opnieuw een ontmoeting met de zanger Gerald Eaton, die van cruciaal belang zal zijn voor de start van zijn carrière. Zij heeft in 2000 zijn eerste album te klinken zeer pop "Whoa Nelly!" om een vak, met name met de titel "I'm Like A Bird."
Kunstenaar productief, maar niet compleet zijn, elke nieuwe release van zijn album is gretig verwacht door haar fans. In 2003, met het album "Folklore" en de titel "gedwongen" om het volkslied van het Europees kampioenschap voetbal en, meer recent, in 2006 met zijn laatste opus aan zijn plezier en vol energie "Loose" , Nelly Furtado bewezen aan de uitgestrektheid van zijn talent.

Nelly Furtado Biographie auf Deutsch - Nelly Furtado Biography in English - Nelly Furtado Biografía en español - Nelly Furtado Biografia in italiano - Nelly Furtado Biographie en Français - Nelly Furtado Greek Biography - Nelly Furtado Biografie in het Nederlands - Nelly Furtado Biografia em Português - Nelly Furtado Biografia w jezyku polskim - Nelly Furtado Biography in Russian