Michel Fugain

Michel Fugain werd geboren op 12 mei 1942 in Grenoble (Frankrijk). Het volgen van de weg naar huis, begon hij zijn studies geneeskunde zal hij binnenkort laat geworden assistent regisseur. De eerste stap in de kunst opent deuren en in 1964 werd hij componist aan het platenlabel Barclay. Als zodanig, een aantal van zijn nummers worden uitgevoerd door de talenten van het moment van Dalida Herve Vilard door Hugues Aufray. Auteur van zijn talent hem toelaat om zijn eerste album in 1967 met de titel incontournable "Ik zou geen tijd."
In 1972, Michel Fugain stichtte de Grote Bazaar, een groep van elf muzikanten die enchainer buizen in de eerste helft van de jaren zeventig: "Attentie dames en heren", "Zorg als een vogel", "De Acadiërs" enz.. In 1976, nieuwe richting voor Michel Fugain verlaten van de Grote Bazaar en zal bij het volgende jaar La Compagnie Michel Fugain. In 1979 opende hij een atelier in Nice Musical of zij zal zorgen voor de opleiding van jonge kunstenaars. Hij zal een groot deel van de jaren tachtig in de werkplaats alvorens terug te keren naar solo in 1988 met het album "van dromen en de Wind" omvat de hit 'Viva La Vida ". Het bevat, als een manier van studio's en veel nieuwe albums regelmatig. De dood van zijn dochter Pauline Fugain in 2002 leidde hem na te denken over zijn carrière als hij zelf is nu alleen een samenvatting van de essentie. In 2007 terug in de studio om het album "Dank u", waarin hij zingt de teksten geschreven door Nougaro, Aznavour, Adamo, enz.

Michel Fugain Biographie auf Deutsch - Michel Fugain Biography in English - Michel Fugain Biografía en español - Michel Fugain Biografia in italiano - Michel Fugain Biographie en Français - Michel Fugain Greek Biography - Michel Fugain Biografie in het Nederlands - Michel Fugain Biografia em Português - Michel Fugain Biografia w jezyku polskim - Michel Fugain Biography in Russian