Anne Frank

Anne Frank werd geboren op 12 juni 1929 in Frankfurt-am-Main. Het is de tweede dochter van Heinrich Otto Frank en Edith Hollander. Oorspronkelijk joodse familie Frank nazi-Duitsland verlaten voor Holland in 1933. In 1940 werd bezet Nederland in 1942 en het nazi-regime vereist Joden tot het dragen van een gele ster. De vader van Anne besluit te verbergen met zijn familie verborgen in een kamer aan de achterkant van zijn bedrijf. Het is in deze beperkte ruimte die zullen vestigen en wonen acht mensen in juli 1942 (Otto en Edith Frank (Anne's ouders), Margot, zijn zus, Fritz Pfeffer, een joodse tandarts De heer en mevrouw Van Pels en hun zoon Peter). Anne merkt dag na dag in een journaal belde "Kitty" leven in het Achterhuis (de bijlage), vertelt met zijn talent verborgen angst van het leven in dit dorp nu al jaren, haar gevoelens voor Peter (een acht gedetineerden), diens conflict met zijn ouders of zijn wens te kennen gegeven om een schrijver. Vier augustus 1944 betreffende de tekenen van een informant, de groep werd gearresteerd en naar Auschwitz gedeporteerd.
Overgebracht een maand later met haar zus Margot kamp Bergen-Belsen, Anne stierf er in maart 1945, hij was nog geen zestien. Alleen de vader van Anne terugkeer van de concentratiekampen. Terug in Amsterdam, ontvangt handen van Miep Gies en Elly Vossen, twee mensen die over hen had gadegeslagen tijdens de periode waarin ze leefden verborgen log Anne. Hij besluit tot publicatie van de geschriften van haar dochter, die snel werd een best-sellers vertaald in tientallen talen en aangepast, zowel in film en theater. Het Achterhuis, het huis waar Anne en haar familie verborgen is nu een museum. De droom van Anne Frank steeds een groot schrijver is nu gedaan, maar tegen welke prijs. Zijn visie op de wereld en geschriften die we moeten laten wij nooit vergeten. Hier is Anne schreef op 20 juni 1942:
"Het papier is geduldig meer dan mannen."
Dit zeg ik gekruiste de geest, terwijl een lichte weemoed dag was ik verveeld tot honderd in de tijd, zijn hoofd ondersteund op de handen, kakkerlakken te beslissen om eruit te komen of thuis blijven. Ja, inderdaad, papier is geduldig, en als ik ga ervan uit dat niemand bekommert notebook kaart waardigheid Journal recht heb ik niet van plan ooit wel lezen, tenzij ik in mijn leven tegenkomen l ' Vriend of vriend aan wie de show. Ik ben aankomst op de plaats van vertrek, het idee om te beginnen met dit Nr: ik heb geen vriendin.
...
Dat is de reden voor de Journal. Om beter te kunnen roepen het beeld dat ik een langverwachte vriend, ik wil niet me beperken tot simpele feiten, net als vele anderen, maar ik wil dat op die plaats Journal Amie. En de vriend genaamd Kitty .".

Anne Frank Biographie auf Deutsch - Anne Frank Biography in English - Anne Frank Biografía en español - Anne Frank Biografia in italiano - Anne Frank Biographie en Français - Anne Frank Greek Biography - Anne Frank Biografie in het Nederlands - Anne Frank Biografia em Português - Anne Frank Biografia w jezyku polskim - Anne Frank Biography in Russian