Jodie Foster

Jodie Foster, wiens echte naam is Alicia, werd geboren op 19 november 1962 in Los Angeles. Vanaf de leeftijd van twee, ze loopt een groot aantal advertenties en zes jaar, speelt in haar eerste tv-film. Het blijft daarna om optredens in commercials en films waaronder "Alice is niet meer hier" van Martin Scorsese in 1974. Twee jaar later, dezelfde Martin Scorsese, bood hem de rol van een tiener prostituee in zijn film "Taxi Driver" naast Robert De Niro. Jodie weet het succes en de bekendheid, het is zelfs de naam Oscar. Ondanks al dit succes niet het ontnemen van de kop en Jodie volledig gewijd aan zijn studies, ermee te lopen alleen tijdens schoolvakanties. In 1980, ze is afgestudeerd aan de middelbare school Engels in Los Angeles (zij spreekt de taal vloeiend en maakte het zelfs nasynchronisatie zijn films) en vervolgens opgenomen Yale University, waar ze werd uitgebracht in 1985 met een graad in het Engels literatuur.
Hij neemt het pad studio ijverigste en gehandeld in verscheidene films met weinig vorderingen tot 1988 of zij krijgt een Oscar voor beste actrice voor haar rol in "De verdachte" Drie jaar is een herhaling van dezelfde prestatie " The Lord Of The Lambs. " Ze nam voordeel van zijn nieuwe status te produceren en direct zijn eerste film "Little Man" en graag alle aspecten van haar carrière, maakte ze haar eigen productiemaatschappij: Egg Pictures. Gedurende de 90 jaar blijkt in verschillende films, waaronder: "Sommersby", "Maverick", "Nell", "Contact", "Anna en de Koning." Voor de laatste ontving ze een stempel van $ 15 miljoen, een van de hoogste betaalde actrices in Hollywood. Jodie merk twee breuken in zijn carrière te geven geboorte aan twee zoon, Charles, geboren in 1998 en Kit, geboren in 2001. We weten niet omdat ter wille van de bewaring, Jodie niet wil praten over zijn prive-leven. Jodie is terug in een Franse film in 2004: A Very Long Engagement. Het was zijn derde Franse films na "I, blauwe bloem" door Eric Le Hung in 1977, "Het bloed van anderen" door Claude Chabrol in 1984. In 2005 is de poster voor de thriller "Flight Plan" in 2006 en vervolgens de politie "Inside Man - De man van de binnenkant."
Ondanks zijn onconventionele schoonheid, Jodie is erkend alleen door zijn grote talent als actrice en regisseur en heeft opgelegd zijn handelsmerk voor een lange tijd, geen twijfel.

Jodie Foster Biographie auf Deutsch - Jodie Foster Biography in English - Jodie Foster Biografía en español - Jodie Foster Biografia in italiano - Jodie Foster Biographie en Français - Jodie Foster Greek Biography - Jodie Foster Biografie in het Nederlands - Jodie Foster Biografia em Português - Jodie Foster Biografia w jezyku polskim - Jodie Foster Biography in Russian