Gustave Flaubert

Gustave Flaubert werd geboren op 12 december 1821 in Rouen. Zijn vader Achille Cleophas Flaubert is de chef-chirurg van het Hotel Dieu. Gustave, achtergelaten door zijn familie die plaatsen al zijn hoop in zijn oudste broer, groeide op in een huis in de buurt van het ziekenhuis waar zijn vader de praktijk. Hij leidt een school zonder pretenties en behaalde zijn bachelor's degree in 1840. Maar de passie voor het schrijven van al verslinden. Sinds 1837 publiceert hij regelmatig teksten in het tijdschrift rouennaise "Colibri". In 1844, na drie jaar van de wet, geeft hij, om redenen van hygiëne (epilepsie) om zijn studies en zijn intrek in een villa aan de oevers van de Seine.
Hij voltooide zijn eerste versie van "Onderwijs Sentimentale. In 1846, zijn vader en zijn zus sterven, Flaubert wordt beïnvloed, maar met moed en smaak aan het leven door Louise Collet die vergadering werd zijn minnares.
In 1852, begon hij schriftelijk "Madame Bovary" dat zal vier en een half jaar later, omdat voor Flaubert, het schrijven van een roman is een lang proces dat vraagt om uitgebreide documentatie. In 1857, na de publicatie van "Madame Bovary" in "La Revue de Paris", geeft hij een rechtszaak ingediend tot schadevergoeding moraal: hij wordt vrijgesproken.
De publicatie in 1862 van zijn historische roman over Carthago, "Salammbô" is een succes. In 1863, woonde hij vele nachten in Parijs, waar hij met George Sand. Deze vergadering zal de geboorte van een lange vriendschap en een uitgebreide correspondentie. Van 1864 tot 1869, Flaubert schreef de tweede "Onderwijs sentimentale" die in strijd zijn met de kritiek. Het boek verkocht slecht. In 1872, het overlijden van zijn moeder Flaubert is ingebed in een grote eenzaamheid.
In 1874 publiceerde hij de derde versie van "De Verleiding van St. Anthony", nieuw werk dat de critici eens. Geassocieerd met familie financiële problemen, dit verzuim niet Flaubert marmer. Op advies van George Sand, schreef hij "Drie Tales" in minder dan twee jaar. Hij kreeg uiteindelijk de lof van critici en weer aan het werk meer intensief, maar liet zijn laatste onvoltooide roman. Gustave Flaubert stierf op 8 mei 1880 van een hersenbloeding.

Gustave Flaubert Biographie auf Deutsch - Gustave Flaubert Biography in English - Gustave Flaubert Biografía en español - Gustave Flaubert Biografia in italiano - Gustave Flaubert Biographie en Français - Gustave Flaubert Greek Biography - Gustave Flaubert Biografie in het Nederlands - Gustave Flaubert Biografia em Português - Gustave Flaubert Biografia w jezyku polskim - Gustave Flaubert Biography in Russian