Franz Ferdinand

Leden (Alex Kapranos, Bob Hardy, Nick McCarthy, Paul Thompson) groep Franz Ferdinand voldaan aan het einde van 2001 in Glasgow. De twee stichtende leden zijn Alex (gitaar) en Bob (bas) in aanvulling op de suite door Nick (gitaar) en Paul (drums).
De eerste voorstelling van de groep te plaatsen voor een publiek van 80 jonge meisjes en de meeste van hen danste op de vreugde van de groep. De groep vestigde zich in een oud pakhuis zij Het Kasteel, die werd al snel een ontmoetingsplaats voor de plaatselijke kunstenaars. Een arbeidskrachten, de groep uiteindelijk hebben een goede reputatie lokaal en beheerd te ondertekenen een contract met een platenmaatschappij. Ze hun eerste album in het begin van 2004 en werd unaniem geprezen door critici en het publiek eerst in Engeland en in Europa ook via de single "Take Me Out". De groep maakte zijn terugkeer in 2005 met een tweede album (You Could Have It So Much Better) buisjes gevuld met bevoegdheden zoals wandelen imparables een album buiten alle verwachtingen.

Franz Ferdinand Biographie auf Deutsch - Franz Ferdinand Biography in English - Franz Ferdinand Biografía en español - Franz Ferdinand Biografia in italiano - Franz Ferdinand Biographie en Français - Franz Ferdinand Greek Biography - Franz Ferdinand Biografie in het Nederlands - Franz Ferdinand Biografia em Português - Franz Ferdinand Biografia w jezyku polskim - Franz Ferdinand Biography in Russian