Faudel

Faudel Bellou werd geboren op de zesde van juni 1978 in Mantes la Jolie. Hij ontdekte zijn passie voor muziek tijdens vakantie in Algerije tijdens die zijn grootmoeder hem introduceerde bij traditionele rai. Op twaalfjarige leeftijd trad hij toe tot zijn eerste band "Les Etoiles du Rai" is gespecialiseerd in bruiloften en entertainment buurt. Zijn eerste echte scène Pro, in 1993, toen hij zong in het eerste deel van "Oihid. Faudel begint om een naam in het midden, en vermenigvuldigt het eerste deel van het prestigieuze zangers: MC Solaar, Cheb Mami, Khaled en vooral het geven van een grote impuls met het lied "Didi" zij voeren een duet. In 1997, de Kleine Prins van RAI is klaar om zijn eerste album "Baïda. Het vlaggenschip titel" Dus n'brick "is een succes en voortbewogen het album onder de bestsellers van het jaar.
On September 98, Faudel deel in "1, 2, 3 Soleil" in Bercy, het grootste concert van het jaar raï gegeven voor 15.000 toeschouwers en wordt geëxtraheerd met een album. Vanaf 1999, Faudel voelt zich aangetrokken tot de komedie en speelt in diverse speelfilms voor televisie en film ( "De wingbeats van een vlinder", "Les Cachetonneurs", enz.). Het is niet verwaarlozing niet omdat de muziek vrijgegeven zijn tweede album in 2001 ( "Samra") en een nieuw album in 2003 ( "Een andere Zon"). Deze albums in de gemengde raï moderne funk, reggae, flamenco of salsa bevestigen hun succes als Faudel nam een belangrijke plaats in de Franse muzikale landschap. Dit is de enige Franse lied Faudel is in de kijker in 2006 met zijn album "Mundial Corrida - Super Jewel Box" ten koste van de Oost-geluiden, hij levert een opus rijke woorden en blijkt grote maturiteit.

Faudel Biographie auf Deutsch - Faudel Biography in English - Faudel Biografía en español - Faudel Biografia in italiano - Faudel Biographie en Français - Faudel Greek Biography - Faudel Biografie in het Nederlands - Faudel Biografia em Português - Faudel Biografia w jezyku polskim - Faudel Biography in Russian