Enya

Enya, wiens echte naam EITHNE Ni Bhraonain, werd geboren op 17 mei 1961, Ierland in een zeer familie-georiënteerde muziek sinds zijn vader is een muzikant en zijn moeder is een muziekleraar. Dus natuurlijk qu'Enya doceert klassieke piano en vervolgens tot de groep "Clannad" gebaseerd, onder andere, drie van zijn broers en zussen en twee van zijn ooms.
De groep behaalde twee albums waarop Enya het bezit is van het toetsenbord terwijl zijn stem horen op sommige tracks. Maar het meisje kan niet bloeien en beslist over zijn eigen voeten in 1982 in samenwerking met Nicky Ryans, een voormalige producent van Clannad, en zijn vrouw Roma. Een soundtrack voor een documentaire en zes jaar later, Enya bordje met een groot atelier en zijn eerste album: "Watermerk". Het succes overtreft alle verwachtingen en het album verkocht 10 miljoen exemplaren verkocht. De mysterieuze sfeer van de muziek in verband met teksten in het Duits, het Latijn of in het Engels maken van een feestelijke muziek die Enya won succes na succes. Zijn albums, zeldzame, zei ze zelf dat zij niet een vruchtbaar werknemer, al dan niet tot de toppen van alle hits. Na Bet "Amarantine" uitgebracht in het najaar van 2005 dat de bovenkant van de golf, het negende album van Enya "en kwam Winter" (eind 2008) zullen voldoen aan dezelfde succes.

Enya Biographie auf Deutsch - Enya Biography in English - Enya Biografía en español - Enya Biografia in italiano - Enya Biographie en Français - Enya Greek Biography - Enya Biografie in het Nederlands - Enya Biografia em Português - Enya Biografia w jezyku polskim - Enya Biography in Russian