Elbow

De Elbow is een groep van school vrienden uit het dorp Bury de buurt van Manchester (Verenigd Koninkrijk) in de late jaren negentig. Samengesteld door Guy Garvey (zang), Mark Potter (gitaar), Peter Turner (bas), Craig Potter (toetsen) en Richard Jupp (drums) De eerste groep heet "zachte" alvorens te worden omgedoopt Elleboog. De vijf jongens zijn begin in een kleine concertzaal. Hun rockmuziek trok een record in 1998, nog geen actie zal worden gegeven en het was niet tot 2001 te vinden Elbow op zijn debuut album "Asleep In The Back".
Het album zal een ontmoeting met een succes in Europa via de rots "epische en progressieve" in aanmerking komt als de groep zelf. Na "Cast van duizenden" in 2003 is "De leiders van de vrije wereld 'in 2005 dat zal bekendheid van de groep. Origineler dan Coldplay, een andere Britse groep naar boven, en meer toegankelijk dan Radiohead, Elbow album dat brengt een vleugje genie in het pop-rock. In 2008 met zijn vierde album, "The Zelden Seen Kid, Elbow wint Mercury Prize (gunning, die erkent dat het beste Britse album van het jaar) en tekent een standaard toekomst van prachtige muziek.

Elbow Biographie auf Deutsch - Elbow Biography in English - Elbow Biografía en español - Elbow Biografia in italiano - Elbow Biographie en Français - Elbow Greek Biography - Elbow Biografie in het Nederlands - Elbow Biografia em Português - Elbow Biografia w jezyku polskim - Elbow Biography in Russian