Bob Dylan

Bob Dylan, wiens echte naam Robert Allen Zimmerman, werd geboren op 24 mei 1941 in Duluth, Minnesota (VS). Adolescent, leerde hij gitaar en mondharmonica en schreef zijn eerste composities. Amerika, met volledige muzikale revolutie maakt het mogelijk dat deze jonge man voor het opnemen van zijn eerste album uit in 1961: "De freewheelend" Bob Dylan ". Dit album brengt vers bloed naar folk muziek en begint meteen aan Bob Dylan's stem succes. Daarna evolueert naar een meer rockmuziek, met behoud van zeer poëtische teksten die verbazen en fascineren. In 1966 een ernstig motor ongeluk een rem op zijn carrière, maar Bob neemt de tijd om te heroriënteren zijn muziek steeds meer land.
De jaren'70 zijn de jaren dat Dylan is uitgegroeid tot een werkelijk internationale ster, maar zijn inspiratie laat vroeg geleidelijk en toen hij in 1979 vrijgegeven drie schijven religieuze publiek uiteindelijk groeide moe. De jaren'80 en vooral het begin van de jaren'90 toonde een schaduw van een Bob Dylan, die werkt alleen voor het dekken van de financiële behoeften en niet langer zijn ziel in zijn muziek en woorden. Het was niet tot 1997 en "Time Out Of Mind" om eindelijk de kunstenaar op zijn best met composities waardig belang dat wordt beloond met drie Gramy Awards. Sindsdien is de grote Bob, die tegelijkertijd zijn "Never Ending Tour" (de eindeloze tour) die leidt over de hele wereld, heeft een album in 2001 en folk in 2005, componeerde hij de soundtrack van een film Martin Scorsese ( "No Direction Home"), die beschrijft zijn leven. In 2006, met zijn veertig vierde album ( "Modern Times"), Bob Dylan bewijst dat hij nog steeds zo goed in tien memorabele titels.

Bob Dylan Biographie auf Deutsch - Bob Dylan Biography in English - Bob Dylan Biografía en español - Bob Dylan Biografia in italiano - Bob Dylan Biographie en Français - Bob Dylan Greek Biography - Bob Dylan Biografie in het Nederlands - Bob Dylan Biografia em Português - Bob Dylan Biografia w jezyku polskim - Bob Dylan Biography in Russian