Christian Dior

Christian Dior werd geboren op 21 januari 1905 in Granville in Normandië. Hij groeide op in een rijk handelsmarkt familie. Het is dan ook een student aan Sciences-Po, maar de jonge Christelijke besteedt meer tijd bewonderen van de kunst musea van Parijs zijn weg te werken. Hij is ook dol op praten muziek, poëzie en literatuur met zijn vriend Jean Cocteau. Ter ondersteuning van zichzelf, hij tekende voor Le Figaro in 1938 en tussen Piguet aan het monument van het Parijse mode van die tijd. In 1946 besloot hij om zijn eigen haute couture, met financiële steun van Marcel Boussac, Christian Dior Avenue Montaigne wijdt zijn eerste kleinschalige industrie.
Resulterend in 1947 een verzameling chique en shock, stijl, grootte ultrafijne voor volumineuze rok en borst-en verliesrekening. Dit is de "New Look" van Monsieur Dior. Het genie van de mode is overleden op 24 oktober 1957 in Montecatini in Italië na een hartaanval, terwijl in een vol uur van glorie. Yves Saint Laurent neemt het onderwerp, gevolgd door Marc Bohan in 1960.
In 1987 heeft de groep LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) geïnvesteerd in het huis Dior. Dus het wordt een beetje ouderwets en minder commercieel, Gianfranco Ferre, en een paar jaar later John Galliano heropleving van het merk door middel van een sleutel voor zowel jong en geslacht.
Het huis is nu wereldwijd bekend, kleding en luxe-producten die vitrines in de wereld van RHINESTONES en sequins.

Christian Dior Biographie auf Deutsch - Christian Dior Biography in English - Christian Dior Biografía en español - Christian Dior Biografia in italiano - Christian Dior Biographie en Français - Christian Dior Greek Biography - Christian Dior Biografie in het Nederlands - Christian Dior Biografia em Português - Christian Dior Biografia w jezyku polskim - Christian Dior Biography in Russian